Sharp verbetert prestaties zonnepaneel bij weinig licht

Installatie
5 juni 2024 | 2 minuten leestijd

Het nieuwe bifacial zonnepaneel van Sharp Energy Solutions heeft een flinke upgrade gekregen. Het paneel heeft een hoger vermogen, een hogere efficiëntie en vooral verbeterde prestaties bij weinig licht. Daardoor blijft het zonnepaneel zelfs bij suboptimale lichtomstandigheden energie produceren, wat een groot voordeel oplevert voor de gebruikers.

De NB-JD585 is het nieuwste bifacial TOPCon-zonnepaneel van Sharp met een wattage-upgrade naar 585 Watt. De NB-JD585 is een glas/glas zonnepaneel dat is uitgerust met 144 rechthoekige, N-type 144 M10R (182,2 mm*183,75 mm) halve cellen met 16 contactrails. Rechthoekige cellen hebben andere celafmetingen, wat tot betere prestaties leidt.

Weinig licht en hoge temperaturen

De N-Type TOPCon-module heeft een bifacial ratio tot 80% en een module-efficiëntie van 22,65%, waardoor dit paneel verbeterde prestaties levert. Bovendien profiteert het zonnepaneel van de N-type TOPCon-technologie: deze zorgt voor hoger vermogen en hogere efficiëntie, verbeterde prestaties bij weinig licht en een verhoogde bifacialiteit. Dankzij deze verbeterde prestaties bij weinig licht blijft het zonnepaneel zelfs bij suboptimale lichtomstandigheden energie produceren. Dat verbetert op zijn beurt de algehele efficiëntie.

Het bifacial N-type TOPCon zonnepaneel heeft ook een lage temperatuurcoëfficiënt van -0,30%/°C voor het afgegeven vermogen. Dit garandeert zelfs bij hoge omgevingstemperaturen uitstekende prestaties. Deze eigenschap is gezien de klimaatverandering en de daarmee gepaard gaande temperatuurstijgingen cruciaal. Het zonnepaneel is bovendien vrij van lichtgeïnduceerde degradatie (LID, Light Induced Degradation), waardoor de kans op stroomverlies tijdens de levensduur minimaal is.

Veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid

De afmetingen van de NB-JD585 zijn 2278 × 1134 mm, met een aluminium frame van 30 mm.  De glaslagen aan de voor- en achterzijde zijn elk 2 mm dik en het zonnepaneel weegt in totaal 32,5 kg. Dankzij de mechanische gegevens van het zonnepaneel is dit geschikt voor diverse toepassingen, waaronder commerciële en grootschalige vrijeveldinstallaties.

De veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid van de panelen zijn officieel erkend met de toekenning van IEC-keurmerken (IEC61215 en IEC61730). Tests in overeenstemming met internationale normen hebben aangetoond dat de zonnepanelen bestand zijn tegen extreme omstandigheden. Het paneel heeft een test met ammoniak, zoutmist en zand doorstaan, alsmede een PID-resistentietest.

Gerelateerde artikelen