‘Single turn positiewaardes tot 15 bits safe’

22 december 2022 | 2 minuten leestijd
Industrial Ethernet wordt steeds belangrijker in de automatisering en vooral op het gebied van functionele veiligheid. Op basis van een speciaal ontwikkeld modulair industrieel Ethernet encoderplatform heeft Kübler al eerder een PROFINET encoder gemaakt. Nu is er de eerste veilige industriële ethernet encoder: de SIL3/PLe gecertificeerde Sendix S58 PROFIsafe.

De encoder geeft single turn positiewaardes tot 15 bits safe of tot 24 bits non-safe, evenals volledig redundante multiturn informatie van 12 bits safe. Dankzij de platform architectuur wordt dit gerealiseerd in hetzelfde ontwerp als dat van de F58 PROFINET encoder. De Sendix S58 PROFIsafe encoder is uitgerust met de nieuwste profielen (PROFINET v2.35 / PROFIsafe profiel v2.6, PROFIdrive profiel v4.2, ENCODER profiel v4.2).

De encoder voldoet aan Encoder Class 4 en geeft meet- en diagnosegegevens uit via de standaard veiligheidstelegrammen 36/37. De geïntegreerde webserver maakt de nieuwe Sendix S58 100% toekomstbestendig. Dankzij de robuuste draagstructuur in Safety-LockTM-design en de hoge beschermingsklasse tot IP67 zijn de nieuwe PROFIsafe-encoders geschikt voor vrijwel elke toepassing.

De S58 multiturn encoders zijn voorzien van multiturn tandwiel overbrenging. Door het nieuwe ontwerp, zonder de klassieke veldbus aansluiting, zijn de nieuwe encoders ruimtebesparend en daardoor ideaal voor kleine installatieruimtes. Ook speciale wensen van de klant kunnen worden gerealiseerd; zowel aan de firmware- als aan de hardware zijde: van speciale standaardconfiguraties, extra telegrammen, goedkeuringen (Ex 2/22), oppervlaktebescherming voor extreme eisen tot optionele functies.

Voor Kübler is “toekomstbestendigheid” een bijzonder kenmerk van dit nieuwe Industrial Ethernet-platform. Via firmware updates kunnen er nieuwe versies worden geladen. Dit gaat eenvoudig via de geïntegreerde webserver in de encoder. Dit geeft gebruikers de mogelijkheid om aan toekomstige eisen in de applicatie te blijven voldoen .

Gerelateerde artikelen