Slimme oplossingen voor hygiënische installatie van leidinginstallaties

Aandacht voor hygiëne is altijd noodzakelijk – vanaf het moment van productie tot feitelijke ingebruikname van de installatietechnische onderdelen. Dat geldt niet alleen voor installateurs maar ook voor fabrikanten van installatiemateriaal. Een goed voorbeeld hiervan zijn de leidingbuizen van Viega die direct worden afgedopt na de productie en nog voordat ze worden opgeslagen. Met dop erop wordt voorkomen dat de buizen tijdens transport naar de klant, op de bus van de installateur of tijdens de bouwwerkzaamheden op locatie, vervuild kunnen raken. 

Voor de hygiëne tijdens de installatie van het kunststof leidingsysteem biedt Viega inwendig buiggereedschap dat in de buisleiding wordt gestoken. De kunststof buizen zijn daarmee makkelijker en nauwkeuriger te buigen. Het gereedschap is hygiënisch verpakt in een herbruikbare kunststof emmer waardoor het gereedschap blijvend schoon is.

Na installatie van de buis kan deze met de handige, herbruikbare kunststof stop voor het Smartpress-leidingsysteem hygiënische veilig worden afgesloten. Hygiënische vervuiling tijdens de periode tussen installatie en feitelijke ingebruikname wordt zo voorkomen.

Hygiënisch doordacht zijn ook de verpakking en verpakkingsmethoden. Zo wordt de polybuteenbuis van het Smartloop Inliner-systeem opgerold en verpakt in een doos geleverd. Dit voorkomt dat de buis vervuilt voordat deze tijdens de gebruiksfase in contact komt met drinkwater. Viega verpakt haar fittingen bovendien in een zo klein mogelijke, logische verpakkingshoeveelheid, zodat los rondslingerende fittingen tot een minimum worden beperkt.