Snelle reparatie van kabelmantels

Hoofdkenmerken

• snelle, vochtbestendige en permanente reparatie van kabelmantels
• slechts 6 afmetingen voor een breed scala kabeldiameters: van 15 tot 60 mm
• beschikbaar in 4 standaard lengten, op aanvraag in andere lengten
• iedere RMS-kit is gebruiksklaar en wordt geleverd met instructie, schuurpapier en reinigingssachet.
• weersbestendig en halogeenvrij
• TCP (thermo chromatic paint)-stippen geven aan of de manchet voldoende is verhit

Snel en eenvoudig te verwerken, waardoor repareren of afdichten van kabels efficiënter uitgevoerd worden. De manchet wordt om de kabel gevouwen en middels een rail op zijn plaats gehouden. RMS komt vooral tot zijn recht bij reparaties van langere, ingegraven kabels, waar het moeilijk of onmogelijk is om krimpkous te gebruiken.

Door met een vlam te verwarmen krimpt de manchet en smelt de lijm, zodat een vochtdichte, isolerende en nauwsluitende mantel wordt gerealiseerd. Beschermt tegen corrosie, schurende werking en weersinvloeden en daardoor ideaal voor laagspanningskabels.
De hoge krimpverhouding beperkt het aantal maten tot slechts zes. RMS is beschikbaar in verschillende standaardlengten (andere lengten op aanvraag).

Verwerking:
De RMS-manchet wordt om de kabel gevouwen en gesloten met een stalen profiel. De binnenzijde van de manchet is voorzien van een lijmlaag en dicht de manchet/kabel effectief af na het krimpen. RMS-manchetten bieden een snelle, waterdichte en betrouwbare afscherming. Maak gebruik van de selectietabel om de juist manchetmaat te kiezen. Kies de lengte van de manchet zo, dat minimaal 40mm kabel naast het beschadigde gedeelte wordt afgedekt.

>> Vraag meer informatie aan