Socomec Green Power 2.0 – innovatieve en energie-efficiënte kritische stroomvoorziening van de toekomst

Naarmate de hoeveelheid verzonden en ontvangen gegevens toeneemt, doordat er meer gebruik wordt gemaakt van het internet en de ontwikkelingen in cloud computing, moeten organisaties ervoor zorgen dat hun UPS-apparatuur volledig compatibel is met de recentste ontwikkelingen in serverarchitectuur.

Het nieuwe gamma Green Power (GP) 2.0 UPS van Socomec – beschikbaar van 10 kW tot 400 kW – werd ontwikkeld als antwoord op de groeiende behoeften van data centers en om belangrijke items aan te pakken, waaronder een snel rendement, toekomstgericht ontwerp, gegarandeerde ononderbroken werking, milieuvriendelijke oplossingen en uitstekende ondersteunende services.

De GP 2.0 heeft een effectieve uitgangsvermogensfactor van 1 (PF = 1), biedt gebruikers het volledige nominale vermogen (kW = kVA), ondersteunt volledige belastingen tot 35 °C, in overeenstemming met IEC 62040-3 – en heeft 25% meer vermogen in vergelijking met een UPS met PF = 0,8 en 11% meer vermogen in vergelijking met een UPS met PF = 0,9.

Bovendien biedt deze vermogensfactor het voordeel dat de GP 2.0 meer vermogen kan leveren vanuit een kast met dezelfde afmetingen. De GP 2.0 biedt de hoogste vermogensdichtheid in de sector – tot 358 kW/m2 – en is hiermee efficiënt wat ruimte en energie betreft.

Met een vermogensfactor van 1 en de hoogste totale efficiëntie op de markt, kunt u tot 50% energie besparen vergeleken met een oude UPS, waardoor de Green Power 2.0 de TCO (Total Cost of Ownership) aanzienlijk beperkt.

Met een front-end IGBT-gelijkrichter optimaliseert de Green Power 2.0 de infrastructuur stroomopwaarts, zonder de transformatoren, generatoren en daaraan gekoppelde distributie stroomopwaarts te overbelasten.

Naarmate het ontwerp van de huidige servers verbetert en een vermogensfactor van 1 bereikt bij alle belastingen, is het niet meer nodig om de ondersteunende kritische stroomsystemen te upgraden. Bovendien stemt de GP 2.0 van Socomec reeds overeen met de huidige en toekomstige Europese Gedragscode voor Datacenters tot 2014. Verder kan de Green Power 2.0 innovatieve vermogensfactorbelastingen ondersteunen, zoals Blade Servers tot 0,9 zonder dat de stroomvoorziening onderbelast wordt.