Spacewell benoemt Wouter Hartemink tot nieuwe CEO

Bouw
Installatie
17 januari 2023 | 2 minuten leestijd

Spacewell is wereldwijd leverancier van smart building en agile workspace management oplossingen en is onderdeel van de Nemetschek Group. Per 1 januari is Wouter Hartemink benoemd tot de nieuwe CEO.

Spacewell biedt smart building en agile workspace management oplossingen, waaronder AI-aangedreven software voor energiebeheer. Vorig jaar lanceerde het bedrijf een volledig geïntegreerd Workplaceplatform dat connecteert met het IoT. De focus voor de komende jaren ligt op de overgang naar een volledige SaaS-oplossing en het opschalen van het bedrijf zodat meer klanten kunnen profiteren van ’s werelds enige volledig geïntegreerde gebouwbeheersoftware. 

“We zijn erg blij Wouter als nieuwe CEO van Spacewell aan te kondigen. Hij heeft een diepgaande kennis van het bedrijf en de markt en geniet het volste vertrouwen van onze mensen. Hij is de juiste leider voor de volgende fase van Spacewells reis om een volledig schaalbare SaaS-aanbieder te worden,” zei César Flores Rodríguez, Chief Division Officer Operate & Manage en Digital Twin bij de Nemetschek Group. “Ook zijn benadering van klanten en mensen maakt hem perfect geschikt om het bedrijf door de uitdagende economische en geopolitieke omstandigheden te loodsen.”  

Wouter Hartemink is al bijna drie jaar werkzaam bij Spacewell als Chief Revenue Officer en Chief Operating Officer. Voorafgaand aan Spacewell bekleedde Wouter verschillende leidinggevende functies bij Dun & Bradstreet, een wereldwijde leverancier van zakelijke beslissingsgegevens en analyses, en was hij van 2016 tot 2020 verantwoordelijk voor Sales Consultancy voor Altares Dun & Bradstreet. Als nieuwe CEO van Spacewell volgt hij Germon Knoop op, die het bedrijf eind 2022 om persoonlijke redenen verliet. 

“In 2022 werd Spacewell terecht erkend als leider in zowel IWMS- als Smart Building-oplossingen vanwege zijn uitstekende portfolio. Ik ben erg enthousiast om op dit succes voort te bouwen en de adoptie van gebouwbeheersoftware in de industrie verder te stimuleren, voor een efficiëntere en duurzamere gebouwde omgeving”, aldus Hartemink.  

Gerelateerde artikelen