Stroomstoring? Zorg voor goed UPS systeem

Een UPS-systeem (Uninterruptible Power Supply) beveiligt tegen korte spanningsdippen of -onderbrekingen. Hierdoor kan tijdens een spanningsonderbreking tijdig ingegrepen worden.

Line interactive UPS

Legrand Nederland is wereldwijd specialist in elektrotechnische en digitale infrastructuur en richt zich met name op de woning- en utiliteitsbouw, machine- en paneelbouw en industrie. De leverancier heeft zijn assortiment UPS-systemen onlangs uitgebreid met twee nieuwe `line interactive` systemen. Een line interactive UPS systeem reageert niet alleen bij spanningswegval, maar ook bij een spanningsdip. Hierdoor wordt een veilige en hoogkwalitatieve energietoevoer gegarandeerd voor een feilloze werking van elektrische systemen. De nieuwe line interactive UPS-systemen van Legrand geven complete bescherming tegen het wegvallen van spanning, overbelasting, kortsluiting en overbelasting.

Gemakkelijk installeren

De Keor Multiplug is een multi-outlet UPS, geschikt voor bijvoorbeeld home entertainment systemen en kassasystemen. Legrand biedt het systeem aan in vermogens van 600 VA en 800 VA inclusief contactdoos met randaarde. De zekering in het toestel kan eenvoudig vervangen worden. LED-indicatoren geven duidelijk aan of de UPS aan of uit staat. Deze UPS is extra uitgerust met een USB-oplader voor smartphone of tablet.

De Keor SP is  geschikt voor kantoor en IT-applicaties van 600 tot en met 2000 VA. Een geïntegreerde AVR (Automatic Voltage Regulator) zorgt er voor dat de spanning altijd op de goede hoogte blijft. Voor wie gedurende lange tijd in de buurt van de UPS is, kan het vervelende geluid ten tijde van een stroomstoring uitgeschakeld worden met de `mute`-toets. Een LED-strip geeft in groen, oranje en rood aan wat de actuele status van de UPS is. Via de aanwezige USB-communicatiepoort kan de UPS bovendien op afstand beheerd worden. Door de beperkte afmetingen zijn beide UPS-systemen gemakkelijk te installeren en te configureren.