Subsidies voor duurzaam ondernemen

8 april 2014 | 1 minuut leestijd

Subsidies worden verstrekt aan organisaties voor de uitvoering van projecten die aansluiten bij het beleid en de wensen van de overheid. Niet alleen de nationale overheid verstrekt subsidies, maar ook de Europese Commissie, Provincies, Gemeenten en Fondsen. Een compleet beeld krijgen van de relevante subsidiemogelijkheden is een uitdaging.

Gebouwgebonden energiebesparing

Wanneer u een aanvraag doet voor gebouwgebonden energiebesparing, zijn hier voorwaarden aan verbonden: er moeten meer dan 15 energieneutrale nieuwbouwwoningen gerealiseerd worden, of

voor de nieuwbouw utiliteitsgebouwen en woningen minstens een 25% lagere EPC dan wettelijk voorgeschreven. Bij bestaande gebouwen moet er minimaal een energieprestatie van label A++ of 4 labelstappen gemaakt worden.

Aanvragen

Aanvragen worden onder andere beoordeeld op basis van het bespaarde energieverbruik en de praktische navolging van het project. Het succes van de aanvraag hangt af van de slagingskans van het project, afhankelijk van de kwaliteit en kennis van de organisatie. Ook de technische en financiële haalbaarheid van het project tellen hierin mee. 

Gerelateerde artikelen