Thermisch overdrukventiel van Parker met A-LOK®-aansluitingen en dubbele klemring

13 december 2022 | 2 minuten leestijd
Parker Hannifin, fabrikant van bewegings- en besturingstechnologieën, heeft een uitgebreid assortiment cryogene thermische overdrukventielen van roestvrij staal geïntroduceerd, met de optie van geïntegreerde A-LOK®-aansluitingen met dubbele klemring.

De A-LOK-aansluitingstechnologie met twee klemringen van Parker biedt lekvrije prestaties in een breed aanbod aan toepassingen en biedt klanten veel voordelen op het gebied van veiligheid, betrouwbaarheid, snelheid en installatiegemak.

A-LOK-koppelingen gebruiken een geavanceerd systeem met twee klemringen voor betrouwbaarheid en montage- en demontagegemak zonder dat er speciaal gereedschap nodig is. Het ontwerp verzekert dat alle bewegingen voor maken en opnieuw maken axiaal op de buis worden overgebracht zonder radiale bewegingen die de buis belasten, zodat de mechanische integriteit ervan gegarandeerd is.

Corrosie

A-LOK-koppelingen met twee klemringen profiteren ook van de Suparcase®-technologie, een bedrijfseigen chemisch hardingsproces voor de behandeling van ASTM 316 roestvrijstalen klemringen dat een unieke set fysieke eigenschappen overbrengt die de corrosiebestendigheid van de koppeling aanzienlijk verbeteren.

Olga Krasilnikova, Product Manager – Europese Instrumentation Products Division zegt: “Vanwege de vraag van klanten heeft Parker een roestvrijstalen thermisch overdrukventiel met A-LOK-aansluitingen ontworpen. Daardoor zijn conische schroefdraden, PTFE-tape en schroefdraadafdichtmiddel niet langer nodig en bespaart de klant montagetijd en dus kosten.”

Overdruk

Het thermische overdrukventiel (thermal relief valve, TRV) van Parker Bestobell is nu verkrijgbaar in roestvrij staal met 12 mm A-LOK-aansluitingen is een compact cryogenisch overdrukventiel. Het is ontworpen voor het voorkomen van schade aan leidingen en apparatuur die worden veroorzaakt door het uitzetten van vloeibare gassen door de overdruk in een leidingsysteem van vloeistoffen als gevolg van een temperatuurstijging.

Wanneer vloeibare gassen worden ingesloten tussen twee gesloten ventielen, een situatie die bekend staat als ‘liquid lock’, kan het opnieuw verwarmen en vervolgens koken van de gassen leiden tot een gevaarlijke drukstijging, wat catastrofale gevolgen kan hebben. 

De TRV van Parker Bestobell is speciaal voor deze toepassing ontworpen met materialen die bijzonder geschikt zijn voor dit doel. Een groot voordeel hiervan is dat het ventiel niet in zijn zitting blijft zitten, zelfs niet als het lange tijd niet wordt gebruikt. Het ventiel wordt ook correct terug in de zitting geplaatst nadat de uitgezette vloeistof is ontlucht, wat de verspilling van dure cryogene gassen voorkomt. 

Gerelateerde artikelen