TKF zamelt haspels in met app

Installatie
5 oktober 2023 | 2 minuten leestijd

Samen met klanten en leveranciers levert TKF een actieve bijdrage aan verduurzaming van de branche. Zo wordt er onder andere jaarlijks tijdens de haspelretourweken aandacht gevraagd voor het retour melden van haspels via de gratis Haspel Retour Service. Om het retour melden van de haspels nog sneller en eenvoudiger te maken, introduceert TKF de TKF Haspelretour-app. Een handige app op de telefoon die er in slechts enkele stappen voor zorgt dat haspels geretourneerd kunnen worden.

“Met de huidige grondstoffenschaarste dient men bewuster om te gaan met grondstoffen en is het van belang dat haspels zo vaak mogelijk kunnen worden hergebruikt. Niet voor niets biedt TKF daarom al jarenlang de service aan om deze gratis bij haar klanten op te halen. Zo komen we steeds een stap dichterbij een circulaire economie”, meldt de kabelfabrikant. Om het retour melden van haspels nog sneller en eenvoudiger te maken, heeft TKF nu de Haspelretour-app ontwikkeld. Het grote voordeel van deze app is dat klanten vanaf de locatie zelf direct haspels retour kunnen melden door het scannen van de QR-code op de haspel. Via deze QR-code wordt de juiste haspelmaat herkend. Hiermee worden direct de juiste haspelmaten opgehaald, wat het inplannen van het transport efficiënter maakt en het onnodig rijden van lege vrachtwagens voorkomt. Niet iedere haspel hoeft te worden gescand, aantallen kunnen makkelijk worden opgehoogd per maat na het scannen van één van de haspels. De TKF haspelretour-app onthoudt de gegevens en vult op basis van de GPS-locatie de locatiegegevens in na het scannen van de QR-code, zodat met maar drie kliks de haspels retour zijn gemeld.

TKF haalt al haar haspels gratis op. Zowel kleine haspels van 60 cm als grote van 300 cm. De app is nu nog gericht op de Nederlandse markt, maar er wordt onderzocht hoe het retourneren ook in het buitenland gestimuleerd kan worden. 

Gerelateerde artikelen