Vasco ‘verfijnt de kunst van het ventileren’

Een zolder met een spitse nok? Of een ruimte zonder gepaste muur om de DX-ventilatie-unit op te hangen? Vasco biedt een praktische oplossing met de montagesteun DX: een hulpstuk met verstelbare voetjes om het ventilatiesysteem vrijstaand op te stellen, verticaal of horizontaal.

De zwart gelakte constructie uit geplooid staal is doordacht ontworpen en zorgt voor een optimale balans tussen stevigheid en minimalistisch design. Voor extra stevigheid kun je bij de verticale opstelling de steun nog met schroefjes bevestigen aan de ventilatie-unit. Het horizontale model is zo vervaardigd dat het DX-toestel in de juiste hellingshoek komt te liggen, voor een goede afvoer van het condenswater. 

Vasco heeft ook het montagegemak niet vergeten. Zo kan de opbouw met schroefverbindingen eenvoudig in elkaar worden gedraaid. Daarnaast maken de grote openingen in de montagesteun de onderaansluitingen en de condensaansluiting van de DX-unit gemakkelijk bereikbaar. 

Energy Plus, ventilatie-units met warmteterugwinning

Grote ruimtes energiezuinig ventileren mét recuperatie van de warmte? Dan schuift Vasco zijn reeks Energy Plus naar voren. Deze units hebben een warmtewisselaar met een hoog rendement. Ideaal om openbare of commerciële gebouwen energiezuinig te ventileren. De Energy Plus-units lenen zich ook perfect voor scholen die niet voorzien zijn van een goed ventilatiesysteem: door het toestel te plaatsen in een verlaagd plafond in de gang, kunnen drie tot vier klassen eenvoudig geventileerd worden zonder breekwerk of grote aanpassingen in de klaslokalen zelf. 

De Energy Plus-units zijn uitgerust met een bypassklep die de warmtewisselaar omzeilt om vrije koeling of vrije verwarming mogelijk te maken. Handig tijdens seizoenswisselingen, op aangename lente- en herfstdagen. Vasco brengt Energy Plus uit in twee versies, vloer- of plafondmontage, met telkens vier debietvarianten: tot 720 m3/u, 1.150 m3/u, 1.700 m3/u en 2.600 m3/u. De wandbediening kan ingeschakeld worden in vier snelheden. Ook kun je meerdere specifieke tijdschema`s instellen voor een automatische werking. Verder kan het signaal van een vocht- of CO2-sensor ontvangen worden en zijn koppelingen met Modbus- of KNX-toestellen mogelijk.