Vervang ketel in twee stappen

Installatie
23 mei 2023 | 2 minuten leestijd

In heel Europa kampt men met tekorten als het om warmtepompen gaan en naar verwachting zullen die nog even aanhouden. Met een nieuwe campagne ‘hybride verwarmen in twee stappen’ moedigt Nefit Bosche consumenten aan om de investering te verdelen over meerdere jaren, waarbij eerst de oude cv-ketel wordt vervangen door een exemplaar van de nieuwe generatie. De aanschaf van de hybride warmtepomp kan desgewenst op een later moment worden gepland, uiterlijk tot 1 januari 2026.

Met hybride in twee stappen realiseren consumenten direct een eerste besparing, maar verdelen ze de aanschaf over meerdere jaren en houden ze alle opties open, stelt Nefit Bosch. “Met de huidige gasprijzen kan het vervangen van een 15 jaar oude HR-ketel door een ‘hybrid ready’ toestel van de nieuwe generatie honderden euro’s aan gas schelen. Consumenten ontvangen van Nefit Bosch bovendien een cashback van 100 euro, plus een voucher ter waarde van 250 euro. Deze kan worden verzilverd als men uiteindelijk kiest voor uitbreiding met een hybride warmtepomp.” De uiterste deelnamedatum van 1 januari 2026 is ook het moment waarop volgens de plannen de nieuwe regels ingaan en gasketels alleen nog in combinatie met een hybride warmtepomp zouden mogen worden geplaatst.

Tekorten

Steeds meer Nederlanders kiezen voor hybride verwarmen. Een groot voordeel is dat direct veel gas bespaard wordt zonder dat er ingrijpende aanpassingen nodig zijn aan de woning. De vraag is het afgelopen jaar zo hard gestegen dat er, door tekorten aan allerlei onderdelen, overal achterstanden en wachttijden zijn.

Gerelateerde artikelen