Voedingen voor extreme omstandigheden

Installatie
8 maart 2023 | 2 minuten leestijd

De robuuste voedingen Trio Power met beschermklasse IP67 van Phoenix Contact zijn zeer geschikt voor decentrale voeding in het veld. De weerbestendige aluminium gietwerkbehuizingen beschermen de apparaten tegen het binnendringen van stof en water. Zo zorgen de voedingen ook bij ruwe omgevingsomstandigheden voor een hoge beschikbaarheid van de installatie.

De nieuwe apparaten zijn UL 1310 gecertificeerd en zijn geschikt voor de opbouw van energiebegrensde NEC klasse 2-stroomcircuits. De voedingen zijn ontworpen voor kleinere belastingen of gevoelige verbruikers, zoals besturingen, maar ook sensoren en actoren. Zij breiden het bestaande productassortiment uit met vier verschillende apparaataansluitingen en bieden daardoor nog meer flexibiliteit bij de montage.

Temperatuur, stof en water

De voedingen Trio Power worden gekenmerkt door een hoge schok-, trillings- en spanningsvastheid. De robuuste behuizingen van gietaluminium garanderen een hoge beschikbaarheid van de installatie tegen extreme omgevingsomstandigheden (temperatuur, stof en water). Het brede temperatuurbereik van -25 tot +70 °C verhoogt de flexibiliteit bij outdoor-toepassingen. De directe installatie bij de verbruiker in het veld bespaart lange kabels en schept ruimte in de schakelkast. DC OK-LED en AC OK-LED verhogen de directe diagnostische mogelijkheden in het veld, installatiestoringen worden voorkomen. Met een rendement van meer dan 93 procent wordt maar een fractie van de elektrische energie omgezet in ongewenste warmte-energie, zodat een efficiënt bedrijf van de installatie mogelijk is.

De voedingen zijn ook configureerbaar met vier verschillende aansluitingen: M12-L, M12-A of 7/8″ ronde connectoren en IPD-wanddoorvoer met push-in-veerdrukaansluiting. Dat zorgt voor flexibiliteit bij de installatie.

Gerelateerde artikelen