Wandbekleding geeft badkamer moderne look

Tegenwoordig moet een badkamer meer zijn dan functioneel: de klant verlangt vaak een moderne wellness oase. Door middel van een gedeeltelijke renovatie met de RenoDeco wandbekledingen van badkamerexpert HSK, kunnen architecten en planners dit eenvoudig realiseren. Voor een optimaal advies en een veelzijdig aanbod aan designs heeft HSK zijn assortiment aan decors gericht uitgebreid. Planners kunnen de beproefde steen-, tegel-, hout-, metaal- en betondecors met structuur nu ook met hoogglansoppervlak aanbieden. Met behulp van de decoratiepanelen worden lelijke of ontbrekende muuroppervlakken in een handomdraai afgedekt waardoor een frisse en moderne look ontstaat.

Meerlaagse verfstructuur

De RenoDeco hoogglansdecors brengen dankzij de meerlaagse verfstructuur een klassieke glans met dieptewerking in de badkamer en zijn verkrijgbaar in een fijne look en zandsteenlook, marmer en individuele bedrukking. Bovendien zijn uni-hoogglansdecors in verschillende kleuren verkrijgbaar, die de badkamer een eenvoudige en klassieke uitstraling geven. De decors met structuuroppervlak geven daarentegen een natuurlijke look aan de badkamer: de oppervlakken zijn door hun karakteristieke reliëfdruk nauwelijks te onderscheiden van natuurlijke materialen. Het structuuroppervlak is bij talrijke decors van zandsteen tot dennenhout en van metaal tot individuele bedrukking verkrijgbaar.

Met RenoDeco kunnen ook eigen digitale fotomotieven op de muur aangebracht worden

Ook op de vloer

Met uitzondering van de individuele bedrukking en de tegeldecors kunnen de structuuroppervlakken ook op het douchevloerelement worden aangebracht – met het bijpassende decor op de muur ontstaat zo een uiterlijk als uit één stuk. De douchevloerelementen zijn bij HSK in twee verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Zo is het mogelijk om terug te vallen op een variant met puntafwatering inclusief designrooster of een geïntegreerde afvoergoot inclusief designroosterafdekking. Met de afmetingen 90, 100 en 120 cm vierkant of als rechthoek met de afmetingen vanaf 80 x 120 tot 75 x 170 cm, is voor iedere inbouwsituatie het juiste douchevloerelement te vinden. Indien de standaardmaten niet passen in de badkamersituatie, zijn speciale maten ook mogelijk.

Hygiënisch en onderhoudsvriendelijk

Dankzij de grootformaat panelen met de afmetingen 100 x 255 cm en 150 x 255 cm ontstaat een naadloos oppervlak. Bovendien verhinderen zowel het water- en krasvaste materiaal als de uv-bestendige oppervlakteveredeling dat vuil, schimmel en kalk zich vasthechten. Het resistente oppervlak maakt ook eenvoudig onderhoud mogelijk: voor de reiniging van RenoDeco zijn conventionele onderhoudsproducten en een zachte doek voldoende.

Eenvoudig, snel en netjes

De 3 mm dikke aluminium composiet panelen kunnen met conventionele gereedschappen ter plaatse bewerkt worden en zo uiterst eenvoudig gemonteerd worden. Na het afdichten van de muur kunnen de decoratiepanelen dankzij de optionele montageset en de gebruiksklare oppervlaktelijm direct op de dragende ondergrond worden aangebracht. Zo staat niets meer in de weg van een snelle en moderne herinrichting van de badkamer.