Wienerberger en Leadax sluiten samenwerking over circulair platdakmembraan

7 december 2021 | 2 minuten leestijd

De Nederlandse scale-up Leadax gebruikt gerecycled polyvinylbutyral (PVB) voor waterdichtings- en afdichtingsproducten, zoals loodvervangers en platdakmembranen. PVB is de beschermende plastic folie in veiligheidsglas. Alleen al in Europa wordt jaarlijks 1,5 miljard kilo PVB-afval geproduceerd (150 keer het gewicht van de Eiffeltoren). Leadax` ambitie is dit afval beter te gebruiken op alle daken ter wereld. Voor de internationale introductie van het nieuwe platdakmembraan Leadax Roov is de samenwerking met Wienerberger een belangrijke volgende stap. Het zet nieuwe trends voor het platte dak, wereldwijd.

Circulair en tot 85% minder uitstoot CO2

Bij de productie en installatie van Leadax Roov neemt duurzaamheid en circulariteit een belangrijke plaats in. Het circulaire platdakmembraan stoot tot 85% minder CO2 uit dan vergelijkbare oplossingen voor het platte dak. De witte kleur levert tevens een substantiële reflectiewaarde op. Leadax Roov kan bovendien eenvoudig zonder open vuur worden aangebracht op het dak.

De ambities van Leadax en kwaliteiten van Leadax Roov sluiten uitstekend aan bij de duurzame strategie van de internationale Wienerberger groep. Het bedrijf focust op het continu verhogen van het gebruik van te recyclen materialen. Circulariteit is een centrale pijler van haar duurzaamheidsprogramma: in de toekomst moeten alle producten voor 100% herbruikbaar of hoogwaardig te recyclen zijn.

Gerelateerde artikelen