Gestandaardiseerd volumedebiet van 4.500 m3/h en maximale energie-efficiëntie

Installatie

Wilo ontwikkelde de Wilo-Atmos TERA-SCH pomp samen met klanten. Die eisten hoge prestatieniveaus met een gestandaardiseerd volumedebiet van 4.500 m3/h en maximale energie-efficiëntie. Het is een betrouwbare oplossing voor het veilig en efficiënt transporteren van grote volumestromen, zelfs over lange afstanden. Het toepassingsgebied van de Wilo-Atmos TERA-SCH ligt overal waar energie-efficiëntie, betrouwbaarheid en prestaties erg belangrijk zijn. Denk daarbij aan energiecentrales, waterwerken, gemeentelijke watervoorziening en professionele irrigatie/landbouw.

De Wilo-Atmos TERA-SCH is ontworpen voor 24-uurs continu bedrijf, 365 dagen per jaar. Het heeft als doel een efficiënt en betrouwbaar totaalsysteem te bieden. Deze efficiëntie en betrouwbaarheid bereikt de pomp door de exacte coördinatie van motor, hydrauliek en elektronica. Het nieuwe, innovatieve hydrauliekconcept verhoogt de energie-efficiëntie verder. Ook vermindert het trillingen en geluid dat optreedt bij hoge belasting. Daarnaast optimaliseert het de NPSH-waarde (“netto positieve zuigkop”) en voorkom je onbedoelde cavitatie. De Wilo-Atmos TERA-SCH heeft een laag trillingsniveau. Hiermee optimaliseren we de levensduur en onderhoudsintervallen aanzienlijk. De pomp wordt standaard uitgevoerd met IE3 motoren, IE4 is optioneel.

Eenvoudige installatie en onderhoud met Wilo-Atmos TERA-SCH

Het installeren van grote pompen kan een uitdaging zijn, vooral als ze tonnen wegen. Maar de Wilo-Atmos TERA-SCH vereenvoudigt dit proces dankzij de tolerante koppeling en het motoraanpassingsapparaat. Dat betekent minder gedoe en een tijdbesparing voor jou.

Maar dat is nog niet alles! Het onderhoud van deze pomp is ook een fluitje van een cent. Dankzij de grote en gemakkelijk toegankelijke openingen is het uitvoeren van onderhoud snel en eenvoudig. Dit betekent minder kosten voor en minder tijd en moeite.

Digitale functies voor slimme oplossingen

De Wilo-Atmos TERA-SCH bevat digitale functies voor slimme oplossingen. Het kan worden aangestuurd door slimme technologieën. Hiervoor heb je de optioneel verkijgbare frequentieomvormer met variabel toerental (Wilo-EFC) nodig. De pomp wordt dan aangestuurd via het internet of een Cloud-oplossing. Zo is deze met andere onderdelen van het waternetwerksysteem in smart cities te beheren. Door gebruik te maken van variabele snelheid, regelt de pomp de druk in de leiding of het distributienet. Dit vermindert lekkages in distributienetten van waterdistributiesystemen.

Atmos TERA-SCH splitcasepomp met CERAM-coating voor drinkwater

De Atmos TERA-SCH splitcasepomp is een veelzijdige pomp die dankzij de optionele CERAM-coating ook geschikt is voor drinkwatertoepassingen. De CERAM-coating biedt bescherming tegen corrosie en slijtage en verhoogt de hydraulische efficiëntie van de pomp tot wel 3 procent. Dit maakt de Atmos TERA-SCH splitcasepomp met CERAM-coating niet alleen geschikt voor toepassingen in de industrie, maar ook voor drinkwaterinstallaties waar hygiëne en betrouwbaarheid van groot belang zijn.

Gerelateerde artikelen