Zet de knop om en start met energiemanagement

8 augustus 2022 | 2 minuten leestijd

Kieback&Peter helpt met o.a. energiemanagement en indien gewenst een uitgebreide dienstverlening. Kieback&Peter, specialist in de wijze waarop gebouwen zijn te verduurzamen, digitaliseren en transformeren biedt oplossingen die gebouwen slimmer, energiezuiniger, gezonder en veiliger maken. K&P kijkt altijd verder dan voor de hand liggend en komt met oplossingen die verbinden.

Met energiemanagement grip op energiegebruik

Kieback&Peter integreert energiemanagement in het gebouwbeheersysteem Qanteon. De software verzameld data, gevolgd door analyse. Vervolgacties worden ingepland ter optimalisatie. De optimalisaties worden vervolgens gecontroleerd. Energiemanagement is een effectieve tool mits men iets met de data doet en er voldoende kennis en tijd insteekt. Heb je daar zelf geen tijd voor, dan kan Kieback&Peter daarbij helpen.

Voorspellend regelen bespaart energie

Het voorspellend regelsysteem MPC2.0 heeft de blik op de toekomst. Het  functioneert op basis van wiskundige rekenmodellen, voorspellende algoritmes en externe data van verwachte bezoekers en klimaatvoorspellingen. Door artificiële intelligentie en machine learning raakt MPC 2.0 gewend aan het gedrag van de gebruikers, het gebouw en de technische installaties. Het resultaat is: 20-30% energiebesparing, een continue comfortverbetering en optimalisering van installaties.

En:air bespaart energie

De nieuwe en:air-software zorgt voor het regelen en aansturen van ventilatiesystemen. In plaats van een conventionele ruimteventilatie met gerichte stroming, regelt en:air een ongerichte chaotische stroming. Dit verhoogt het comfort, voorkomt tochtverschijnselen en bespaart minstens 25% energie.

Energiemanagement/Building Life Cycle-services

De maatwerkoplossing van Kieback&Peter. Service, onderhoud en advies komen bij elkaar en lopen parallel aan de levenscyclus van het gebouw. Doel: Steeds op zoek zijn naar mogelijkheden om verder te automatiseren en digitaliseren om zo met de juiste oplossingen op het juiste moment te komen. Met in de basis het 24/7 oplossen van storingen, het meerjaren-onderhoudsplan, predictive maintenance, afstandsbeheer en rapportage.

Gerelateerde artikelen