Zonder voorboren hout op metaal bevestigen met nieuwe vleugelboorschroeven

18 april 2018 | 2 minuten leestijd

Het Duitse HECO Schrauben heeft de nieuwe schroef onlangs op de markt gebracht. De HECO-SC-S schroeven zijn gemaakt van verzinkt roestvrij A2-staal, zodat ze ook buitenshuis kunnen worden gebruikt. Typische toepassingsvoorbeelden zijn vlonders, voetbruggen, gevelconstructies en terrasoverkappingen.

Klemkracht tot 55 mm

De nieuwe vleugelboorschroeven maken het mogelijk om het proces in één stap en zonder voorboren uit te voeren. De geharde, gegalvaniseerde punt zorgt ervoor dat het schroefgat altijd de juiste diameter heeft. Dat garandeert een veilige montage met de juiste druk en een maximale belastbaarheid. Met de nieuwe schroeven van HECO zijn bevestigingen met een klemkracht tot 55 mm (hout en staal opgeteld) mogelijk. De boorcapaciteit in de onderconstructie van staal of aluminium is maximaal 5 mm.

Stabiele verbindingen 

De karakteristieke vleugels op de punt van de schroeven boren een iets groter gat in het hout dan de schachtdiameter van de schroef. Daardoor ontstaan er geen ongewenste spanningen in de constructie als het hout onder invloed van het weer krimpt of uitzet. Zo blijven de verbindingen altijd stabiel. De HECO-SC-S vleugelboorschroeven zijn verkrijgbaar met een verzonken kop en twee aandrijftypen: PH-2 en T-30. Ze zijn geschikt voor verwerking in zacht hout, hardhout en voor alle soorten houten vloerdelen. Dankzij de platverzonken kop met freesribben verzinken de schroeven netjes in het hout. Omdat de bevestigingspunten nauwelijks zichtbaar zijn, kunnen fraaie oplossingen gerealiseerd worden. Bovendien verkleurt het hout niet, omdat de schroeven van roestvast staal zijn. 

Gerelateerde artikelen