Zwitserse opritten voor rijplaten

10 september 2020 | 3 minuten leestijd

BouwterreinPro start met de Benelux introductie van de Fleyg opritten voor rijplaten (een Zwitsers product) waarmee de vele nadelen die verbonden zijn met de inzet van rijplaten voorkomen kunnen worden. Binnenkort volgen er meer productintroducties.

De inzet van rijplaten gaat vaak gepaard met problemen van struikel- en valgevaar voor weggebruikers die over de rijplaten moeten lopen of rijden. Daarnaast veroorzaken, met name stalen, rijplaten veel geluidsoverlast voor omwonenden.

De opritten die nu langs rijplaten aangelegd worden zijn meestal gemaakt door er beton of asfalt tegenaan te storten. De aanleg van deze beton en asfalt opritten is een tijdrovende en personeel intensieve aangelegenheid. En duurzaam of milieuvriendelijk is deze methode allerminst. Dit omdat het beton of asfalt, na gebruik van de rijplaten, weer weggehaald en afgevoerd moeten worden.

Hoe functioneert Fleyg?

Rijplaten zijn onmisbaar in o.a. in de wegenbouw om machines, voertuigen, fietsers en voetgangers eenvoudig obstakels en putten op bouwterreinen te laten overbruggen.

De Fleyg opritten zijn gemaakt van 70% gerecycled rubber en dus duurzaam inzetbaar. Door gebruik te maken van rubber wordt als vanzelf het geluid gedempt. 

De Fleyg opritten waterafstotend en antislip en dus veilig te gebruiken door voetgangers, fietsers, scooters, rolstoelgebruikers, enz. De reflecterende markeringen maken Fleyg goed zichtbaar in het donker.

Verder zijn de voordelen van de Fleyg opritten dat ze snel en eenvoudig verplaatsbaar en steeds opnieuw inzetbaar zijn. Op deze manier zijn de Fleyg opritten al kostenbesparend nadat ze enkele malen ingezet zijn (in vergelijking met opritten van gestort beton of asfalt).

De Fleyg opritten zijn een gepatenteerd product van Fleyg AG uit Zwitserland en zijn beschikbaar in drie maat/vorm varianten:

Afmetingen:

Fleyg 100 1000x400x42 mm

Fleyg 75     750x400x42 mm

Fleyg hoek 250x250x42 mm

De gebruiker kan de Fleyg opritten zelf naar wens afsnijden en inkorten om ze passend te maken voor elke situatie.

Gerelateerde artikelen