Aggreko investeert fors in groene energiesystemen

Hub Redactie
Hub Redactie
27 juli 2023
2 min

Na de aankondiging van de One Europe-strategie eind vorig jaar, investeert Aggreko, de wereldwijde leverancier van modulaire stroom-, temperatuurregelings- en energieoplossingen, nog eens 175 miljoen euro. Het grootste deel van deze investering is gericht op het lopende Greener Upgrades-portfolio van het bedrijf, bestaande uit nieuwe ketels, Stage V-generatoren, batterijen en koelmachines.

Greener Upgrades is de inzet van Aggreko om bedrijven te helpen bij het kiezen van de meest efficiënte en duurzame oplossingen om hun net zero-ambities waar te maken. Het is een portfolio van nieuwere technologieën en oplossingen die de koolstofemissies en NOx-uitstoot verlagen en brandstofbesparingen opleveren.

De nieuwe systemen en oplossingen zijn verkrijgbaar bij Aggreko’s depots in heel Europa. Ze zijn strategisch geplaatst om lokale uitdagingen aan te kunnen gaan en de flexibiliteit van toeleveringsketens te ondersteunen. De regio’s zijn de Benelux, Frankrijk, Duitsland, Italië en Spanje.

Aggreko werkt samen met, adviseert aan en levert voor verschillende industrieën over de hele wereld, waaronder datacenters, productie-industrie, petrochemie en de bouw. Volgens Aggreko’s sectorexperts hebben de meeste van de beslissers op het gebied van energie steeds meer moeite met het balanceren van planet & profit. Daarom is Greener Upgrades ontworpen om het besluitvormingsproces te vereenvoudigen. Hierdoor kunnen bedrijven kleine veranderingen doorvoeren die een groot verschil maken. Dit kan het vervangen van een generator van 200 kVA zijn voor een kleinere generator met een batterij, tot veel grotere gedecentraliseerde energieprojecten die load on demand-configuraties gebruiken om de efficiëntie te verbeteren.

Extreme complexiteit

Aine Finlayson, Director of Product Management and Manufacturing, merkt op: ‘Greener Upgrades is een echte stap voorwaarts geweest voor onze klanten en ons bedrijf in het VK, maar we kunnen samen nog zoveel meer bereiken. De aard van de vragen die wij uit de markt krijgen heeft de laatste tijd een fundamentele verandering ondergaan. Meer mensen willen nu risico’s minimaliseren, ze willen besparen op lopende kosten en tegelijkertijd willen zij voldoen aan duurzaamheidsdoelen. Ons bedrijfsmodel is zo gestructureerd dat wij vol vertrouwen op deze uitdagingen kunnen inspelen, maar vooral ook om voor beslissers op het gebied van energie de zaken eenvoudig te houden in deze tijd van extreme complexiteit.’

Uitgelicht

voorbereiden op Wkb

Voorbereiden op de Wkb doe je zo

Lees meer
Hub Redactie
Hub Redactie

Gerelateerde artikelen