Composieten bruggenbouwer vindt nieuwe Noorse investeerders

Hub Redactie
Hub Redactie
06 september 2023
2 min

FiberCore Europe, vooraanstaande bouwer van composieten bruggen, kondigt een nieuwe fase aan waarin, na een jarenlange samenwerking, Noorse investeerders nu de meerderheid van de aandelen hebben verworven. FiberCore Europe blijft onverminderd inzetten op het ontwikkelen en realiseren van uiterst innovatieve composieten bruggen, in antwoord op de toenemende vraag naar duurzame bruggen en de renovatiegolf. Dit alles in samenwerking met een uitgebreid netwerk van betrouwbare partners.

De mijlpaal markeert een nieuw hoofdstuk voor FiberCore Europe, dat bekendstaat om zijn hoogwaardige lichtgewicht constructies. Met de komst van de Noorse investeerders heeft het bedrijf een stevige financiële basis om verdere groei en innovatie te stimuleren. Het aandeel circulair materiaal in de bruggen wordt sterk vergroot en maakt de bruggen nog duurzamer.

FiberCore Europe benadrukt dat “zijn toewijding aan de productielocatie in Rotterdam onveranderd blijft. Als een van de grootste productiefaciliteiten voor composieten in Europa zal de locatie in Rotterdam een cruciale rol blijven spelen in het vervaardigen van hoogwaardige brugconstructies. Nieuwe investeringen zullen worden aangewend om de productiecapaciteit te vergroten, de efficiëntie van de fabriek verder te optimaliseren en nog duurzamer te produceren, dit alles bovenop de toch al korte bouwtijd.”

Infrastructuur van de toekomst

De Noren, die bekendstaan om hun strategische visie en sterke betrokkenheid bij duurzame projecten, delen de missie van FiberCore Europe om de infrastructuur van de toekomst vorm te geven. Die toekomst vraagt om duurzame en circulaire bruggen, wat composiet bruggenzijn. Ook biedt FiberCore oplossingen voor de grootschalige vervanging en renovatie van gedegradeerde bruggen (de zogenaamde V&R opgave), die inmiddels begonnen is. Debetrokkenheid en steun van de Noren zullen de expertise van FiberCore Europe versterken en de ontwikkeling van revolutionaire brugconstructies versnellen.

FiberCore Europe heeft al meer dan 1500 bruggen geleverd en blijft trouw aan zijn kernwaarden van innovatie, kwaliteit en betrouwbaarheid. Het bedrijf zal blijven samenwerken met zijn uitgebreide netwerk van partners, waaronder behalve opdrachtgevers ook architecten, ingenieursbureaus, aannemers en leveranciers, om duurzame oplossingen te bieden die voldoen aan de steeds evoluerende behoeften van de moderne samenleving.

Grenzen blijven verleggen

“We zijn verheugd om onze nieuwe fase aan te kondigen”, zegt Matthijs Raak, CEO van FiberCore Europe. “Met de Noorse expertise en kapitaal zijn we ervan overtuigd dat we onze positie als marktleider in de Europese composiet-bruggenindustrie kunnen versterken en onze missie om lichtgewicht, duurzame en innovatieve oplossingen te bieden, verder kunnen uitbreiden.”

Raak vervolgt: “FiberCore Europe kijkt met enthousiasme naar de toekomst en is vastbesloten om de grenzen van de brugtechnologie te verleggen. Het bedrijf zal blijven investeren in onderzoek en ontwikkeling, het aangaan van nieuwe partnerships en het opleveren van baanbrekende projecten die bijdragen aan een duurzame infrastructuur voor volgende generaties.”

Uitgelicht

voorbereiden op Wkb

Voorbereiden op de Wkb doe je zo

Lees meer
Hub Redactie
Hub Redactie

Gerelateerde artikelen