De zwangerschapsbroek voor vrouwen in de bouw en techniek komt eraan

Hub Redactie
Hub Redactie
10 september 2019
3 min

De producent van werkkleding heeft de afgelopen jaren behoorlijk in het assortiment voor vrouwen geïnvesteerd en wil in 2020 ook in een speciale zwangerschapsbroek voorzien. De zwangerschapsbroeken zullen in eerste instantie worden geïntroduceerd in de professionele categorieën High Vis en Service.

Door en voor vrouwen

De complete collectie dameskleding van Blåkläder bestaat uit meer dan 150 producten die ontwikkeld en geproduceerd zijn met ondersteuning van vrouwen die in de technische sector werkzaam zijn. Op basis van de feedback van de testpiloten is de werkkleding zodanig ontworpen dat hij niet alleen goed past, maar ook stijlvol is.

Het proces begon twee jaar geleden, toen er gestart werd met het ontwikkelen van werkbroeken voor zwangere vrouwen. Blåkläder wil daarbij geen compromis sluiten wat betreft kwaliteit of pasvorm. “Voor ons is de zwangerschaps-werkbroek meer dan een product, het is ook een belangrijk punt voor alle vrouwen die in de bouw-en technische sector willen werken. Bij het kiezen van een beroep mag kleding of zwangerschap geen enkele belemmering zijn,” zegt Mathew Vandorpe, Country Manager Benelux bij Blåkläder.

Klaar voor de laatste tests

“We hebben ze getest, wijzigingen aangebracht, opnieuw getest, aanpassingen gemaakt en ze opnieuw getest, totdat we het resultaat hebben bereikt dat we nu hebben en waar we in geloven. Ze zijn nu klaar voor de laatste test door de testpilots – zwangere vrouwen in de sector. We hebben allereerst gewerkt aan een goede stofkwaliteit die een perfecte balans tussen zachtheid en duurzaamheid moest geven. De band over de buik is zorgvuldig ontworpen om comfortabel de buik te volgen, wat een uitdaging was omdat elke zwangere buik er anders uitziet. De verschillen zijn niet alleen tussen verschillende mensen, maar ook verschillende stadia van zwangerschap “, legt Rose-Marie Näsström, productontwikkelaar bij Blåkläder, uit.

Niet gemakkelijk

Het is niet altijd gemakkelijk om zwanger te zijn in de bouwsector, vinden ze bij Blåkläder. Vrouwen vormen al een minderheid in deze door mannen gedomineerde industrie. “Waar ik werk ben ik de enige vrouw en ik denk niet dat hier ooit een zwangere vrouw is geweest. Mijn collega’s en mijn baas toonden begrip, maar het zou beter geweest zijn als ze meer hadden geweten over de risico’s die gepaard gaan met het zware werk dat ik in mijn werk doe. Aangepaste werkkleding is ook een probleem, nu draag ik High Vis-werkbroeken die een paar maten te groot voor me zijn en met een riem om de middel, wat zowel ongemakkelijk als onhandig is”, zegt Malin, die bij een goederenterminal werkt en in de zesde maand van haar zwangerschap is.

De zwangerschapsbroek van Blåkläder zal aanvankelijk verkrijgbaar zijn als High Vis- en Servicebroek. Deze broeken zijn volledig van stretch materiaal en het ontwerp is neutraal met dezelfde functies als in de standaard broek uit het assortiment. De zwangerschapsbroek zal gemaakt worden in vijf maten, XS-XL, met de mogelijkheid de broek voor langere benen te verlengen en dit middels een verlengbare zoom.

Uitgelicht

voorbereiden op Wkb

Voorbereiden op de Wkb doe je zo

Lees meer
Hub Redactie
Hub Redactie

Gerelateerde artikelen