Deze thuisbatterij komt met een abonnement

Thuisbatterijen
Hub Redactie
Hub Redactie
30 november 2023
1 min

Otovo, een online marktplaats voor de installatie van zonnepanelen in Europa, biedt sinds kort ook thuisbatterijen op abonnementsbasis voor consumenten die hun eigen zonnepaneelinstallatie willen uitbreiden.

Met deze introductie groeit het marktpotentieel voor thuisbatterijen via Otovo – een Noors bedrijf dat sind maart actief is in Nederland – naar iedere woning met zonnepanelen in Nederland: op dit moment in totaal ruim 2 miljoen woningen.

Er zijn geen specifieke voorwaarden waar de bestaande zonnepaneleninstallatie aan moet voldoen. In iedere situatie maakt Otovo een aanbod op maat op basis van variabelen zoals het huidige aantal zonnepanelen, de hoeveelheid stroom die er terug wordt gestuurd naar het elektriciteitsnet en het toekomstige energieverbruik van de klant. Otovo levert bij lancering thuisbatterijen van de merken Enphase, Pylontech en Growatt met 10 jaar garantie.

Veel interesse

Bas Pinkster, Head of Sales & Operations bij Otovo in Nederland: “Met onze thuisbatterijen op abonnementsbasis kunnen we nu de ruim 2 miljoen woningen in Nederland met zonnepanelen bedienen. Een thuisbatterij zal voor het ene huishouden financieel voordeliger zijn dan voor het andere. Hoewel voor veel consumenten in Nederland een thuisbatterij nog onbekend terrein is, zien we veel interesse. Onafhankelijkheid van het elektriciteitsnet en alvast voorsorteren op de toekomst waarin thuisbatterijen een belangrijk ingrediënt zullen zijn in de ideale energiemix, zijn ook motieven. Met een flexibel abonnement bieden wij de mogelijkheid om eenvoudig in te stappen.”

Uitgelicht

voorbereiden op Wkb

Voorbereiden op de Wkb doe je zo

Lees meer
Hub Redactie
Hub Redactie

Gerelateerde artikelen