‘In de techniek kun je alle kanten op’

Hub Redactie
Hub Redactie
06 augustus 2014
3 min

Wat houdt jouw functie precies in?

“Ik calculeer en projecteer, maak tekeningen op het gebied van toegang-, inbraak- en videosystemen voor de accountmanager. Ik werk voornamelijk aan projecten in het bankwezen en in de retail. De accountmanager neemt met de klant door wat er nodig is aan beveiliging en dat wordt uitgewerkt in een plan. Ik kijk wat het kost en bepaal waar een toepassing het beste geplaatst kan worden.”

Wat vind je daar leuk aan?

“Het is leuk om voor een klant iets te maken en de klant tevreden te stellen en te houden. We hebben veel landelijke klanten, dus dan werk je met formats, want in elk bankgebouw of elke winkel moet de beveiliging dan hetzelfde zijn. Soms komt er ook opeens iets nieuws voorbij, dan krijgen we een speciale opdracht. Dat is dan natuurlijk nog leuker.”

Wat heb jij met techniek?

“Ik vind techniek heel interessant. Ik wil altijd graag weten hoe iets werkt, dat heb ik altijd al gehad. Ik ben ook dol op gadgets, de nieuwste snufjes, eigenlijk op alles wat elektronisch is. Tegenwoordig gebeurt er van alles met robots, fascinerend vind ik dat. Daar lees ik dan ook wel veel over.”

Wat zou je heel graag een keer doen qua klus/project?

“Ik zou best een project van a tot z willen doen. Vanaf de opname en het klantcontact tot aan het uitwerken en het installatiewerk en alles daartussen. Ik denk dat ik dat prima zou kunnen, op het programmeerwerk na. Dat zou ik echt moeten leren. Ja, projectleider zijn en alles regelen, dat lijkt me wel wat.”

Wat is je favoriete gereedschap?

“Mijn computer. Daar kan ik alles mee: tekenen, rekenen, dingen opzoeken. Ideaal.”

Welke social media gebruik je, en hoe?

“Voor mijn werk niet, maar privé doe ik best veel met Facebook. En ik Google de hele wereld bij elkaar.”

Welke cursus/opleiding (bij/nascholing) heb je het laatst gevolgd?

“Een TBV-cursus (Technische Beveiliging). Ik heb onlangs een aanvraag ingediend om een cursus te mogen volgen op het gebied van video-projectering. Dat is een specifieke training. Op het gebied van video en toegang wil ik graag nog wat meer leren.”

Trots op …?

“Op mijn baan, heel simpel. Dat ik als vrouw dit beroep heb. Af en toe zie ik mensen – ook collega`s van andere locaties die mij nog niet kennen – echt verbaasd naar mij kijken: `goh, kun jij dat allemaal?` Bij een man met deze functie leggen mensen de nadruk op het technische aspect, bij een vrouw op het commerciële. Maar ik weet ook alles van de technische kant en dat verwachten ze dan niet. Dat vind ik heel grappig! En dan ben ik er trots op dat ik het kan.”

Tips?

“Ja, aan alle meiden en vrouwen: techniek is leuk! Er is werk in en je kunt er alle kanten mee op. Het is natuurlijk stoer om op de werkvloer te staan, maar mijn beroep is ook techniek. Je kan gewoon je eigen kleren aan en je wordt er niet vies van. Er is veel meer mogelijk in de techniek dan je denkt!”

Wat zie je over 10 jaar gebeuren op het terrein van de elektrotechniek?

“De technologie zal zich nog verder ontwikkelen. Auto`s die uit zichzelf rijden, koelkasten die aangeven wat er op is en dus aangeschaft moet worden. Van dat soort dingen. Veel meer apparaten zullen zelfstandig kunnen werken. De mogelijkheden zijn eindeloos.”

Uitgelicht

voorbereiden op Wkb

Voorbereiden op de Wkb doe je zo

Lees meer
Hub Redactie
Hub Redactie

Gerelateerde artikelen