ISSO wordt BouwZo

Sander van der Meijs
Sander van der Meijs
02 juli 2024
2 min

De grote hoeveelheid kennis die noodzakelijk is voor de professional vraagt om één plek waar iedereen betrouwbare bouwkennis kan vinden. ISSO ontwikkelde voor dat doel het kennisplatform BouwZo. BouwZo toont onder andere de kennis van ISSO. Ook andere kennis van andere kennisleveranciers is op BouwZo.nl terug te vinden. 

Iedereen met een ISSO Open profiel ontvangt vanaf 1 juli een activatiemail voor BouwZo.nl. Voor gebruikers zal het platform enkele verbeteringen bevatten ten opzichte van ISSO Open; zo is kennis beter vindbaar, de leesbaarheid verbeterd en het profiel in te richten met persoonlijke voorkeuren.

Heldere taakverdeling

BouwZo is een onderdeel van ISSO. De missie van ISSO is beter weten, beter bouwen. Want van beter bouwen komt een beter leven voor ons allemaal. En daarvoor is veel betrouwbare kennis nodig, en niet alleen de kennis van ISSO, maar ook de kennis van andere leveranciers. Met de komst van BouwZo is het mogelijk om meer kennis te tonen en zijn de taken beter verdeeld: ISSO blijft gevalideerde kennis ontwikkelen, BouwZo geeft de kennis uit en zorgt voor een gebruiksvriendelijk platform.

Kennis delen

“BouwZo ontwikkelt zelf geen kennis, maar biedt juist de vele partijen in de sector de mogelijkheid om hun kennis te delen met ruim 18.000 professionals, studenten en docenten. Daarom is het platform open voor kennis van meerdere kennisleveranciers”, zegt Michel Verkerk, directeur van ISSO. “Zo kunnen we de professional veel meer kennis bieden. We borgen de kwaliteit door te stellen dat alleen gevalideerde kennis getoond wordt. Dat gaat via een voorgeschreven route conform ISO 19650. ISO 19650 is de norm voor het beheer van informatie over de gehele levenscyclus van een gebouw.”.

Uitgelicht

voorbereiden op Wkb

Voorbereiden op de Wkb doe je zo

Lees meer
Sander van der Meijs
Sander van der Meijs

Gerelateerde artikelen