70% meer energie met vierde generatie mobiele batterij

Hub Redactie
Hub Redactie
27 juli 2023
3 min

Alfen lanceerde onlangs haar vierde generatie mobile battery energy storage solution, TheBattery Mobile X. Dit product biedt tot 70% meer energie (tot 720 kWh) en verbeterde veiligheidsfuncties in dezelfde 10ft-container om te voldoen aan de toenemende vraag naar schone tijdelijke stroomvoorziening.

Alfen’s meest geavanceerde batterijsysteem tot nu toe is een verbeterde versie van de compacte mobiele 10ft-containerunit. Deze biedt een emissievrij, stil en snel inzetbaar alternatief om een verscheidenheid aan toepassingen van stroom te voorzien, van evenementen, festivals en bouwplaatsen tot maritieme toepassingen en EV-oplaadpunten. Dit mobiele plug-and-play systeem ondersteunt ook kleine netaansluitingen. Dat stelt gebruikers in staat om de capaciteit van hun lokale aansluiting te vergroten en biedt een oplossing bij zwakke netaansluitingen en netbalanceringsdiensten.

Sprong voorwaarts

Marco Roeleveld, CEO van Alfen, licht toe: ‘De energietransitie en decarbonisatie krijgen in Europa steeds meer prioriteit. Alfen is dan ook trots op deze veelzijdigere mobiele oplossing voor snelle implementatie, die onze klanten in staat stelt om deze doelen sneller te behalen en over te schakelen op hernieuwbare energie, of het nu gaat om de verhuursector, als snellader of voor een industriële toepassing. Met zijn indrukwekkende capaciteit, gebruiksgemak, veiligheidsfuncties, schaalbare toepassingen en voordelen op het gebied van duurzaamheid is TheBattery Mobile X een sprong voorwaarts op het gebied van mobile energy storage technologie. Het laat het zien hoe we onze R&D-middelen kunnen richten op het snel ontwikkelen van onze producten naarmate de behoefte aan flexibele duurzame-energievoorziening toeneemt.’

Mobile battery storage systemen spelen een steeds grotere rol in de groeiende energieopslagmarkt in Europa, die naar verwachting in 2027 een CAGR van +50% zal hebben bereikt. Met name deze mobiele systemen vormen een emissievrij alternatief voor, of aanvulling op, off-grid dieselaggregaten die CO₂ uitstoten, en bieden een duurzamere opslagbuffer voor vraag en aanbod, ter ondersteuning van duurzaam opgewekte energie, waarbij energie ter plekke wordt opgeslagen voor wanneer deze nodig is.

Flexibel

TheBattery Mobile X levert tot wel 720 kWh aan energiecapaciteit. Bovendien onderscheidt TheBattery Het is een flexibele oplossing waarmee projecten op elke locatie van stroom kunnen worden voorzien, terwijl de CO₂-voetafdruk wordt verminderd, of zelfs wordt geëlimineerd. Het kan op talloze manieren worden ingezet, onder meer dankzij de optie om op 50Hz of 60 Hz te werken. Dat maakt het bijzonder flexibel voor de offshore en maritieme sector. Het biedt ook een stabiele netaansluiting voor een grotere voedingsconsistentie. Het plug-and-play formaat maakt een breed spectrum aan gebruikssituaties mogelijk. Eenheden kunnen bijvoorbeeld stand-alone worden ingezet of als onderdeel van een lokaal micro-grid op een bedrijfslocatie, maar ze kunnen ook worden gegroepeerd om het vermogen te verhogen of extra ondersteuning te bieden bij piekbelasting (peakshaving).

TheBattery Mobile X gebruikt LFP-batterijen, die beter bestand zijn tegen hoge temperaturen. Dit maakt het systeem veiliger. Bovendien wordt TheBattery Mobile X geleverd met slimme besturingssoftware om te allen tijde veilig te kunnen werken. Het is ontworpen voor optimaal gebruiksgemak en veiligheid, door de batterijen op te slaan in een speciale, afgesloten ruimte. In het ontwerp van de oplossing heeft Alfen ook rekening gehouden met toekomstige recyclebaarheid, aangezien LFP-batterijen minder complexe recycling mogelijk maken dankzij hun materiaalsamenstelling. Bovendien zijn de containers voornamelijk gemaakt van staal en koper, wat kan worden gerecycled.

Uitgelicht

voorbereiden op Wkb

Voorbereiden op de Wkb doe je zo

Lees meer
Hub Redactie
Hub Redactie

Gerelateerde artikelen