Voor de particulier die zelf aan de slag wil gaan met zijn (ver)bouwproject, is de Jackodur® Atlas het go-to product. Op basis van de opgegeven plannen wordt een berekening gemaakt om het systeem zo nauwkeurig mogelijk samen te stellen. Vervolgens wordt een volledig genummerd bouwpakket met tekeningen afgeleverd. Net zoals legoblokken passen ze perfect in elkaar en wordt een eenvoudig en snel plaatsingsproces gegarandeerd.
“Om het systeem zo goed mogelijk te plaatsen, is enige voorbereiding van de grond vereist. Een egalisatie laag van 30cm dikte is doorgaans de standaard. Dit wordt vastgelegd door een geotechnicus. Als dit er ligt, zijn de volgende stappen kinderspel. Starten doen we met de hoek die aangeduid staat op het montageschema. Vervolgens worden de bekistingselementen en oppervlakte-elementen geplaatst. Zijn er doorvoeringen nodig? Dan kunnen deze ter plaatse worden uitgesneden en afgewerkt met constructieschuim, dat ook in het pakket is opgenomen. Na plaatsing van alle elementen werkt men af met een folie en een betonlaag.”, verduidelijkt Marco Duijvelaar van Jackon Insulation.
Bijkomend voordeel van de Jackodur® Atlas is de snelle productie- en levertijd van de materialen. Zoals reeds vermeld, staan de producten van Jackon Insulation bekend om hun duurzaam karakter. Ook Jackodur® Atlas valt onder deze noemer. Zo kent het product een lange levensduur en is het aan het einde van de gebruiksperiode volledig recyclebaar. De hoge isolatiewaarden zorgen er voor dat er geen energie verloren gaat en optimaal rendement in de woning wordt verzekerd.
“Zodra ik de offerte had bevestigd, is de productie van start gegaan. De leveringstermijn was tussen de vier à zes weken, wat in deze periode van schaarste aan bouwmaterialen meer dan positief nieuws is. Bij levering ging ik meteen aan de slag om de 320m² aan materiaal te plaatsen. De snelle levering van Jackon Insulation zorgde ervoor dat ik mijn bouwproject zonder zorgen kon voortzetten. Dankzij Jackodur® Atlas bespaarde ik dus niet alleen tijd, maar zal ik in de toekomst ook kosten en energie besparen”, besluit Straakenbroek.