3D printer maakt plinten en tegels stuk slaan verleden tijd

9 januari 2018 | 1 minuut leestijd

Op maat gemaakt

De vloeren zijn niet alleen op maat te maken wat betreft afmetingen, maar ook qua design. Klanten kunnen een eigen ontwerp met unieke details kiezen, bijvoorbeeld een specifiek patroon, huisstijl of speciale bewegwijzering. Dit is allemaal mogelijk dankzij de slimme software tools en industriële XL 3D print technologie die Aectual heeft ontwikkeld. Vanuit hun digitale productiefaciliteit met 4 enorme 3D printers in Amsterdam, ontwikkelen zij bijvoorbeeld ook geprinte gevel elementen en geprinte mallen voor betonproducten.

Zero-waste

Bijkomend plusplunt van de vloeren is dat ze duurzaam worden geproduceerd met gerecyclede materialen. De 3D geprinte patronen worden naadloos gelegd en op locatie afgevuld met een bio-binder terrazzo. Dit maakt het een milieuvriendelijk product.

Eerste 3D geprinte vloer in Nederland

Waarschijnlijk zal het nog wel even duren voordat de vloeren bij iedereen in huis liggen. Mocht je een voorbeeld willen bewonderen, dan kun je binnenkort een kijkje nemen op Schiphol Airport. Hier wordt momenteel gewerkt aan een 3D geprinte vloer van 600 m2.

Gerelateerde artikelen