BDR Thermea neemt Holland Warmte over

10 januari 2023 | 3 minuten leestijd

BDR Thermea Benelux, moederbedrijf van onder andere Remeha, heeft per 2 januari 2023 installatiebedrijf Holland Warmte overgenomen. Deze overname stelt BDR Thermea in staat om, in lijn met haar ambitie, de energietransitie te versnellen door de kennis, kunde en capaciteit in de markt te vergroten.

Opgericht in 1965 is Holland Warmte uitgegroeid tot een regionaal sterke speler in het zuidelijk deel van de Randstad, West-Brabant en Zeeland. Met hoofdvestiging in Numansdorp en 36 werknemers richt Holland Warmte zich exclusief op de particuliere markt. Met haar dienstverlening dekt zij het hele scala aan warmte-oplossingen. Holland Warmte blijft zelfstandig en onder eigen naam in de markt actief.

Marktleider

Remeha, onderdeel van BDR Thermea Benelux, verwarmt naar eigen zeggen meer dan 2 miljoen huizen in Nederland en is marktleider in de utiliteitsbouw (fabrieken, kantoren, scholen, winkels etc.). Holland Warmte is al sinds vele jaren een belangrijke samenwerkingspartner van Remeha. Met een breed product- en serviceportfolio voor thuis, op kantoor of op locatie werkt Remeha iedere dag aan duurzame binnenklimaat oplossingen. Remeha, naast marktleider positie in Nederland en heeft een sterke positie in België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Remeha wil de energietransitie haalbaar en betaalbaar maken om zodoende snelle stappen te zetten naar een CO2 neutrale samenleving. Remeha en BDR Thermea investeren de komende jaren voor € 800 miljoen in R&D, digitale oplossingen en productie ontwikkeling.

Arthur van Schayk, algemeen directeur van BDR Thermea Benelux en Remeha zegt over de overname:
“De markt waarin wij opereren groeit harder dan ooit. De komende jaren willen wij onze investeringen in kennis en kwaliteit opschroeven in het gehele kanaal van toeleveranciers, fabrikanten, groothandels, installateurs en de eindgebruiker. Met de overname halen wij gerichte installatie- advies en onderhoudskennis in huis waarmee we onze product- en dienstverlening verder kunnen verbeteren. Dit is een erg belangrijke stap om de noodzakelijke versnelling van de energietransitie in woningen en gebouwen te kunnen realiseren.”

Marianne van Triet, directeur van Holland Warmte vult aan: “Met de aansluiting bij een grote en krachtige partij als Remeha maken wij ons bedrijf toekomstbestendig en kunnen wij de waarde aan onze werknemers en klanten nog groter maken. Remeha heeft een sterke positie in de markt en is voortdurend bezig met innovatie. Wij kunnen als middelgroot installatiebedrijf daarom veel voordeel halen uit een inniger samenwerking. Steeds meer klanten willen duurzame oplossingen en wij versterken daarin onze uitstekende positie waarbij wij onder eigen naam actief blijven.”

Gerelateerde artikelen