Bedrijfshal verwarmen zonder gas

Installatie
30 mei 2023 | 2 minuten leestijd

Verwarmen met infraroodverwarming is efficiënt, omdat infrarood stralingswarmte niet de lucht verwarmt maar de materie. Het is natuurlijk mogelijk om enkel de werkplekken te verwarmen met infraroodverwarming. Maar in goed geïsoleerde situaties us get zelfs mogelijk om de gehele bedrijfshal te verwarmen met infraroodverwarming.

Wanneer je kiest om je bedrijfshal te verwarmen zonder gas, kan infraroodverwarming een uitstekende oplossing zijn. Ook wanneer het gaat om bedrijfshal verwarmen met infraroodverwarming als hoofdverwarming. Wanneer je je volledige bedrijfshal gaat verwarmen met infrarood verwarming, is het belangrijk om te kijken naar het toe te passen vermogen. Schakel specialisten in om het vermogen te bepalen dat nodig is om een bedrijfshal op een bepaalde temperatuur te krijgen. Wanneer het vermogen is bepaald, is de verdeling van de infraroodpanelen belangrijk. Dit zorgt er namelijk voor dat er overal in de bedrijfshal gelijke warmte is. Infraroodpanelen kunnen tot 35 meter hoogte gemonteerd worden. Dit zijn speciaal ontwikkelde infraroodpanelen met een hoge oppervlaktemperatuur. Dit kan alleen wanneer het gaat om hoofdverwarming van de bedrijfshal.

Een efficiënte regeling van de infraroodpanelen is van belang om zo efficiënt mogelijk te verwarmen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een grote bedrijfshal in zones te verwarmen.

Alleen werkplekken verwarmen

Wanneer het om een grote bedrijfshal gaat en er maar enkele medewerkers aan het werk zijn in deze bedrijfshal, is het vaak onnodig om de gehele hal op temperatuur te brengen. Met infrarood verwarming kan je ook werkplekken verwarmen. Dit gebeurt met hoge oppervlaktetemperatuur infraroodpanelen. Deze dienen op een hoogte van ca. 2,5 – 3,0 meter gemonteerd te worden boven de werkplek. De thermostaat kan omlaag, of zelfs uit, en de werkplek kan worden verwarmd. Efficiënter dan dit kan bijna niet.

Een ander groot voordeel aan het verwarmen van een bedrijfshal met infrarood verwarming is dat het onderhoudsvrij is.

Gerelateerde artikelen