Bespaar op montagetijd met vernieuwd inbouwsysteem

Het modulaire inbouwsysteem kan voor vele series douchebakken en vlakke douchevloeren worden toegepast bij alle drie de inbouwvarianten: bodemgelijke inbouw, nagenoeg bodem gelijk of i.c.m. een opbouwsokkel. Het universele systeem is gegarandeerd waterdicht en voldoet aan DIN 18534 en ETAG 022. Het geluidsniveau is slechts 20 dB(A).

Hoogte aanpassing met de hand

De hoogteverstelling is o.a. aangepast. De stelvoeten zijn nu met de hand, zonder gereedschap, verstelbaar van 75 tot 215 mm. De fixatie geschiedt eenvoudig met een moer, het instellen van de hoogte gaat nu dus zeer snel. Bovendien kunnen de stelvoeten op elke plaats op het frame worden gepositioneerd, zodat oneffenheden op de vloer en leidingen omzeild kunnen worden.

Tot voorheen kon de hoogte afstelling ook na het aanbrengen van het afdichts-middel en voor het monteren van de douchebak van bovenaf worden uitgevoerd. Het lastige opnieuw uitnemen van het raam voor de fijnafstelling is nu niet meer nodig omdat de stelschroeven goed van bovenaf bereikbaar zijn. Dit betekent dat de douchebak pas na het tegelen geplaatst hoeft te worden en dat dan de fijnaf-stelling kan geschieden. Zo worden beschadigingen voorkomen.

Verstelbare hulpstukken van polypropyleen

Ook de bekistingshulpstukken zijn aangepast. In plaats van hout zijn deze hulp-stukken nu van polypropyleen en hebben een eenheidslengte, zodat deze niet meer ter plaatse op maat gezaagd hoeven worden. Bovendien zijn deze hulpstukken snel en eenvoudig in het frame te schuiven, speciale schroeven zijn niet meer nodig. Dit vereenvoudigt de montage en kost minder tijd.

Tot slot zijn de wandafstandshouders aangepast. Deze zijn nu gescheiden van de stelvoeten en kunnen licht gedraaid worden. Voor de installateur het voordeel dat de stelvoeten willekeurig gemonteerd kunnen worden zonder rekening te houden voor welke wand de afstandshouders nodig zijn.

Gecertificeerde zekerheid

Ook het vernieuwde inbouwsysteem voldoet aan de vochtschade normering DIN 18534-1 hetgeen een hoge betrouwbaarheid en waterdichtheid garandeert. Dankzij het zeer lage geluidsniveau van slechts 20 db(A), voldoet het inbouwsysteem aan de eisen op het gebied van geluidswering in hoogbouw volgens DIN 4109/A1 en aan de verhoogde eisen van VDI 4100 SST III. Dit is door DEKRA bevestigd.