Deze veiligheidslaars geeft kwetsbare wreef extra bescherming

18 juni 2019 | 2 minuten leestijd

In de Met-Guard veiligheidsschoenen collectie van Steel Blue is aan de bovenkant onzichtbaar een extra versteviging ingebouwd voor de kwetsbare wreef. Nieuw in dit assortiment is de waterdichte leren laars Heeler Met. De speciale wreefbescherming vangt de schok op als iets zwaars bovenop de schoen valt. Wreefbescherming is bij het meeste veiligheidsschoeisel aan de buitenkant bevestigd, maar niet bij de Met-Guard serie van Steel Blue. De ingebouwde wreefbescherming die de volledige bovenzijde van de voet beschermt maakt schoenen en laarzen comfortabeler en, niet onbelangrijk: ondoordringbaar. De laars blijft ondanks de dubbele bescherming flexibel bij iedere beweging.

Extra beschermd

De Heeler Met is gemaakt van hoogwaardig waterbestendig leer en  gestikte naden met waterdichte sealtape die de voeten droog houdt. De extra versteviging in deze laars van Steel Blue beschermt vanaf de tenen tot bovenaan de voet. Het ondersteunt de natuurlijke beweging van de voet en is getest volgens de EN ISO 20345:2011 clausule 6.2.5 Waterbestendigheid. De laars doorstond met gemak de Dynamische Waterpenetratietest, wat minimaal 4800 keer doorbuigen onder water betekent. De Heeler Met heeft een TPU-loopzool en beschermde stalen neus. Evenals de andere Met-Guard schoenen is de Heeler Met CE S3 gecertificeerd door BSI Benchmark en Intertec.

Voorkom voetletsel

Breuken in een van de vijf botten van de wreef is veelvoorkomend voetletsel. Op het werk wordt dit meestal veroorzaakt door zwaar gereedschap of andere materialen die op de voeten vallen. Genezing kan tot wel 8 weken duren en tot lang verzuim leiden met hoge kosten. Een veiligheidsschoen die ook de kwetsbare wreef beschermt is daarom een verstandige en veilige keuze, voor zowel de professional met risicovol werk, als zijn werkgever.

De Heeler Met is verkrijgbaar in de maten 37-49 in de kleur bruin.

Gerelateerde artikelen