Deze warmtepomp sluit je direct aan op de cv-leiding

Installatie
11 juni 2024 | 2 minuten leestijd

De vernieuwde hybride warmtepomp Elga Ace Monoblock van Remeha sluit je met een gepatenteerd systeem eenvoudig direct aan op de cv-standleiding, op de open verdeler of op het stadsverwarmingssysteem. Dat geeft meer keuzevrijheid bij het bepalen van de locatie van warmtepomp. 

De unit is opvallend stil, en dat maakt de plaatsbepaling nog flexibeler. Deze Elga Ace is een monoblock en heeft dus sowieso geen binnendeel. Wel is er een intelligente control box, maar die kan op vrijwel iedere gewenste locatie in de woning worden geplaatst. 

Geen F-gassen certificaat nodig 

Bij een monoblock warmtepomp zitten niet alleen de compressor en verdamper in de buitenunit, maar ook de platenwisselaar en de pomp. Het koudemiddel (R32) blijft daardoor binnen het gesloten circuit in de buitenunit en komt dus niet binnenshuis. Voor de warmteoverdracht is er een iets dikkere, geïsoleerde leiding nodig. Deze transporteert de warmte met behulp van water van buiten naar binnen, waar de warmte via de cv-standleiding in het cv-systeem wordt getransporteerd. De installateur hoeft dus niet over een F-gassen certificaat te beschikken om deze monoblocks te kunnen installeren. 

Extra subsidie door Energieklasse A+++ 

Met een COP-waarde A7/W35 tot 5,2 heeft de Elga Ace Monoblock een uitstekend rendement. Dit resulteert in het energielabel A+++. Dat heeft, naast het relatief lage energieverbruik, als voordeel dat gebruikers op deze toestellen, bovenop het standaard ISDE-subsidiebedrag, een extra subsidie van 225 euro ontvangen. De totale subsidie kan oplopen tot 3.225 euro, wat de terugverdientijd van deze monoblock warmtepomp aanzienlijk korter maakt. 

Bekend met Ace-platform

De Elga Ace Monoblock is opmerkelijk stil. De geluidsdruk op 1m afstand bedraagt 47, 50 en 51dB(A), volgens EN12102. De pomp wordt geleverd in een capaciteit van 4, 6 of 8 kW. De warmtepomp is uitgerust met een OpenTherm aansturing. Zo is ook dit toestel met elk merk cv-ketel te combineren, zonder dat deze zijn modulerende werking verliest. Een installateur die bekend is met het Ace-platform, zal ook probleemloos met deze hybride warmtepomp kunnen werken: wie er één kent, kent ze allemaal. Net als cv-apparatuur in de Ace-familie werkt de Elga Ace Monoblock met het geavanceerde eSmart Inside-besturingssysteem, waardoor de pomp snel geïnstalleerd wordt via de Smart Start-app. 

Gerelateerde artikelen