Douchevloer die door één man kan worden aangelegd

8 november 2019 | 2 minuten leestijd

Dankzij de, door het 270 jaar oude keramiekbedrijf zelf ontwikkelde, UltraCore-technologie, waarbij acryl wordt gecombineerd met een kern van polyurethaan, is Excello volgens Villeroy & Boch “extreem stabiel bij een laag eigen gewicht. De vloer is gemiddeld 50% lichter dan vergelijkbare, uit minerale materialen gegoten, douchevloeren.” 

Excello is verkrijgbaar in 26 verschillende formaten en is te installeren op drie verschillende manieren: vlak aansluitbare inbouw, opbouw op tegels en opbouw op sokkel. Installatie op tegels kan worden uitgevoerd met tegellijm, zonder extra versterking of basis. Er is geen opbouwframe nodig. UltraCore is volgens de fabrikant 100% recyclebaar.

Bijzondere kenmerken  

Het acryloppervlak van Excello is UV- en temperatuurbestendig en gemakkelijk te reinigen. De douchevloer heeft bij de Stone Look kleuren antislipklasse A en bij de matte kleuren antislipklasse B. Bijkomend voordeel is volgens Villeroy & Boch “de bovengemiddelde geluids- en thermische isolatie van de douchevloer.”

Opgeleukt

De Excello is leverbaar in de volgende stone-look-kleuren: Nature Antracite, Nature Creme, Nature Grey, Nature Sand and Nature White. Daarnaast is de douchevloer ook verkrijgbaar in één van de bestaande Villeroy & Boch matte douchevloer-kleuren en in een aantal glanstinten. De vloer kan worden opgeleukt met een geborsteld roestvrijstalen afvoerdeksel. Deze zijn verkrijgbaar in een bijpassende stone look-kleur, of met een geometrisch of organisch design.

Gerelateerde artikelen