Een gezond binnenklimaat in WZC `t Hof

Het bedrijf ontwikkelde met DUCO at CARE een concept dat op maat van woonzorgcentra of ziekenhuizen is gemaakt en berust op drie stevige pijlers: natuurlijke ventilatie, buitenzonwering en nachtkoeling. Het samenspel van deze drie facetten is de garantie voor een gezond en comfortabel binnenklimaat, maar ook een doordachte combinatie met natuurlijke luchttoevoer en buitenzonwering – zoals in WZC `t Hof – is ideaal.

Natuurlijke luchttoevoer

In Lichtervelde werd er bewust geopteerd voor de toevoer van verse lucht. Dat geeft ook Koen Ramboer, directeur van het WZC aan. “Een traditionele airco zoals wij die kennen, was voor ons uitgesloten. In samenspraak met architectenbureau osararchitects, viel de keuze dan ook snel op natuurlijke ventilatie.”

Ramboer merkt overigens op dat er steeds meer aandacht gaat naar het binnenklimaat van woon- en zorgcentra. “Dat kan ook niet anders. Zeker omdat er volgens de huidige regelgeving streng toegezien wordt op de gehanteerde isolatie. Eigenlijk ontwerp je een soort van potdichte doos, dus verse lucht is dan essentieel. De natuurlijke ventilatie doet overigens perfect zijn werk, want als je bij ons binnen komt, word je niet overvallen door een beklemmend gevoel”, verduidelijkt de directeur de gemaakte keuzes.