`Een kantoorbaan is niets voor mij`

Waar vroeger de kassen stonden, wordt straks een mooie binnentuin aangelegd. De oude school en de nieuwbouw vormen samen een carré om die tuin heen. De bouw verloopt in fases. Een deel van de grondgebonden woningen die in de school zijn gerealiseerd, wordt al bewoond. Op het terrein werken bouwvakkers op verschillende plekken. “Wij zijn nu met het installeren in de afbouwfase aangekomen. Kijk, daar zijn collega`s kabels aan het trekken voor de buitenverlichting”, wijst Erdogan. “Wij doen hier zowel de elektra als de werktuigbouwkundige installaties. Ik ben opgeleid als elektrotechnisch monteur maar in de loop van de dertien jaar dat ik nu bij Van Dam werk heb ik cursussen gedaan op gebied van water en gas. Daarom kan ik nu als leidinggevende de jongens in de e- en de w-werkzaamheden aansturen.”

Extra dimensie

Vroeger wilde Tuncay Erdogan bij de politie, maar in tweede instantie koos hij voor de bouw. “Een kantoorbaan is niets voor mij, ik wil buiten zijn en steeds weer met iets anders bezig zijn. Nu ik leiding geef is er een extra dimensie bij gekomen. Ik werk zelf mee, maar het motiveren van de jongens, ze begeleiden, zorgen dat het allemaal goed voor elkaar is zodat ze hun werk goed en met plezier kunnen doen: dat vind ik mooi. Verder is het is leuk om van het begin tot het eind met de bouw bezig te zijn. Je ziet het groeien.”
Omdat de kopers uit verschillende opties konden kiezen, heeft elk van de negentien woningen in deze fase een eigen tekening. “Zeven woningen krijgen bijvoorbeeld een kelder”, zegt Erdogan. “Dat betekent dat je goed je hoofd erbij moet houden, en weten waar je wat moet plaatsen. Het is geen massaproductie.”

Mooie mix

“We werken hier gemiddeld met vijf of zes collega`s. Vandaag zijn we met z`n tweeën, want een aantal jongens gaat naar school. Omdat we al aan het afronden zijn, ben ik hier zelf ook niet meer iedere dag. We zijn bezig met een zorgcomplex in Ede, dus ik verdeel mijn tijd tussen die twee projecten. Het zorgcomplex is weer een heel ander soort bouw. Het is utiliteit en meestal vind ik dat iets uitdagender. Er zitten andere materialen in, heel veel meters kabelgoten, domotica, grotere meterkasten. Maar alleen maar utiliteit zou denk ik ook gaan vervelen. Een mooie mix is het beste. Voorlopig vind ik het nog leuk om te doen en gaat het lekker.”