Een lichtshow onder de douche

3 maart 2015 | 2 minuten leestijd

Innovatieve uitvindingen volgen elkaar in rap tempo op en ook e- en w-installatiebedrijven en fabrikanten doen daar vrolijk aan mee. De verschillende technieken schuiven in elkaars richting op en steeds vaker werken e en w samen. Een voorbeeld hiervan is design sanitair met ingebouwde verlichting, waaronder ook de Kohler DTV +. Overigens herbergt deze douche niet enkel innovatieve lampen, maar nog meer handige snufjes.

Een digitale douche-ervaring

Volgens de fabrikant is de Kohler DTV + een ‘digitale douche-ervaring’ en dat is misschien ook wel de beste omschrijving. Met verschillende voorgeprogrammeerde doucheprogramma’s – met namen als ‘energy’, ‘well-being’ en ‘relaxation’ – heeft de douche wel wat weg van een spa. De douche heeft meerdere douchekoppen met verschillende waterstralen en blaast ook warme lucht. Daarnaast bevat de Kohler een surround sound systeem én een lichtshow, waarvan de consument de kleuren van de lampen kan afstellen op zijn of haar gemoedstoestand.

Meegeleverd touchpaneel

Al deze hightech functies zijn te bedienen via een meegeleverd touchpaneel, dat in de doucheruimte hangt. Daar ging vast vernuftig denk- en installatiewerk aan vooraf, aangezien een touchscreen in een vochtige badkamer ongetwijfeld het een en ander te verduren heeft. Volgens de fabrikant heeft het paneel geen enkele moeite om een menselijke aanraking en een waterdruppel van elkaar te onderscheiden.

Wie interesse heeft in de Kohler DTV + moet diep in de buidel tasten. Prijzen beginnen bij 995 dollar en dan heb je alleen nog maar het touchscreen…

Gerelateerde artikelen