Eigenaar Remeha verwerft belang van 25 procent in Italiaanse warmtepompenfabrikant

Installatie
19 september 2023 | 3 minuten leestijd

BDR Thermea Group – moederbedrijf van Remeha – versterkt zijn strategische samenwerking met G.I. Holding, waarmee het zijn aanbod van energietrannsitieoplossingen voor commerciële en industriële klanten uitbreidt.

Met hoofdkantoor in Latisana, Italië, produceert en verkoopt G.I. Holding een assortiment warmtepompen, vloeistofkoelers, luchtbehandelingsunits, verpakte dakunits en fancoilunits onder de merknamen CLINT, KTK KLIMATECHNIK en NOVAIR, die worden toegepast in comfort- en procesapplicaties. Het bedrijf biedt ook op maat gemaakte koelsystemen voor serverruimtes en IT-koeltoepassingen onder het merk MONTAIR, en is gespecialiseerd in het gebruik van koudemiddelen met een lage wereldwijde opwarmingspotentie (GWP) en natuurlijke koudemiddelen.

G.I. Holding heeft 300 werknemers en productievestigingen in Italië en Hongarije. Haar oplossingen worden verkocht in meer dan 70 markten. In de samenwerking zullen G.I. Holding en haar merken blijven opereren onder hun bestaande namen. Sinds 2020 biedt BDR Thermea Group de warmtepompen van G.I. Holding met middelgrote tot hoge capaciteit aan onder het merk BAXI in Italië, Spanje en Portugal.

Portfolio uitbreiden

De strategische samenwerking stelt BDR Thermea Group in staat om zijn aanbod van verwarmings- en koeloplossingen voor commerciële, industriële en meergezinswoningen uit te breiden en de geavanceerde technologie van G.I. Holding aan klanten in meer markten aan te bieden. De bedrijven zullen ook samenwerken op het gebied van R&D om hun portfolio van energieovergangsoplossingen voor klanten uit te breiden.

Bertrand Schmitt, CEO van BDR Thermea Group, zegt in een reactie op de deal: “Dankzij deze samenwerking versnellen we onze mogelijkheden en kunnen we onze klanten toegang bieden tot de elektrisch aangedreven technologie van G.I. Holding. De energieovergang is in volle gang, en elektrificatie speelt een sleutelrol in de decarbonisatie van verwarming en koeling. Ik kijk uit naar een geweldige samenwerking en partnerschap met G.I. Holding om onze klanten in commerciële gebouwen beter van dienst te zijn en samen een duurzame toekomst op te bouwen.”

Paolo Baldissin, CEO van G.I. Holding, voegt toe: “Door de krachten te bundelen met BDR Thermea Group – een andere multi-brand krachtpatser – kunnen we onze comfortoplossingen integreren en aanvullen, onze OEM-samenwerking met de Groep uitbreiden en R&D-synergieën initiëren om toekomstige producten en systemen te ontwikkelen ter versterking van ons portfolio van koudemiddelen met een lage GWP en natuurlijke koudemiddelen.”

Gerelateerde artikelen