​Galletti en AWB introduceren nieuwe warmtepomp

21 november 2016 | 2 minuten leestijd

De leverancier heeft de MCI voorzien van een full-inverter compressor. Daarnaast heeft de kleine warmtepomp een EC-ventilatiemotor en EC-circulatiepomp. De plaatsing in de hoogste efficientieklassen A+ en A++ wordt behaald door een elektronisch expansieventiel, een geavanceerd systeemmanagement en een efficiënte platenwisselaar.  

Belofte Galletti

Het Italiaanse bedrijf belooft warm tapwater van 60 graden Celsius bij een buitentemperatuur van -10 graden Celsius. De nieuwe warmtepomp blijft zijn werk doen tot 20 graden Celsius onder nul. De leverancier heeft bewust gekozen voor een compacte warmtepomp met een laag gewicht waarbij ook aan het lage geluidsniveau is gedacht.  

AWB`s nieuwe warmtepomp

Ook AWB komt met een nieuwe warmtepomp. Het nieuwe type, de GeniaAir, is volgens de leverancier eenvoudig te installeren en biedt een hoge energieprestatie. “De GeniaAir behaald een maximale EPC-verbetering van 0,4 en tot wel 3 stappen in woninglabelverbetering. Daarnaast levert het systeem een energiekostenbesparing tot 35%.”

All electric of hybride 

 Afhankelijk van de situatie kan GeniaAir worden geïnstalleerd als all-electric of als hybride systeem. Een gasaansluiting wordt overbodig door toepassing van de all electric versie, waarmee de energiebesparing oploopt tot 35%.  De lucht/water warmtepomp zorgt voor verwarming en heeft een boiler voor warm water. Ook koeling is een optie. “De GeniaHybrid is een uniek hybride systeem dat bestaat uit een lucht-/waterwarmtepomp en een HR-toestel. Het hele systeem wordt aangestuurd door een centrale regel- en controlekast met unieke Dynamische Systeem Intelligentie.” De GeniaAir is te plaatsen in alle typen woningen, zowel in bestaande als nieuwbouw. Daarbij kan hij ook de strijd aan met de gasinstallatie, want die is niet nodig. “Door het minimale omgevingsgeluid dat de GeniaAir warmtepomp produceert, is plaatsing mogelijk aan de gevel, een plat dak of in de tuin.”

Het nieuwe product is geen splitsysteem waardoor de luchtunit en warmtepomp samen in één buitenunit zijn ingebouwd. Hierdoor kan het systeem worden geïnstalleerd met een kleine bouwkundige ingreep en de benodigde binnenruimte minimaal is.

Gerelateerde artikelen