​Geef warmtepompen de aandacht

12 augustus 2015 | 2 minuten leestijd

Met 700.000 verkochte Warmtepompen in 2011 begint de markt de voordelen op te pikken. Iedereen blijft nadruk leggen op de krachtige bijdrage die de `slapende reus` – duurzame verwarming en koeling – kan geven”, zegt EHPA secretaris-generaal, Thomas Nowak. “Het is tijd om die reus wakker te maken”.

Aandacht voor verwarmen en koelen

Er is gelijke aandacht nodig voor verwarming en koeling en de bestaande EU-wetgeving moet worden gehandhaafd, vindt ook het Europees Partnerschap voor Energie en Milieu (EPEE). Die aanbevelingen schrijft de organisatie in een position paper voor de komende verwarmings- en koelingsstrategie van de Europese Commissie. EPEE presenteerde dit rapport tijdens de algemene vergadering op 11 juni.

De EHPA stelt in haar recente mededeling aan het Europees Parlement dat, terwijl de Renewable Energy Directive (2009/28/EG) warmtepompen volledig erkent als een duurzame technologie, de EU echter nog niet de juiste aandacht aan het product in zijn communicatie geeft. Dit ondanks het feit dat verwarming en koeling het grootste vraag-segment in de EU is en de Nationale actieplannen voor hernieuwbare energie (National Renewable Energy Action Plans – NREAPs) pleiten voor een verdubbeling van het aandeel van Warmtepompen.

Gerelateerde artikelen