Grip op het traject

23 juli 2014 | 3 minuten leestijd

Wat opvalt op de website van Installatiebedrijf Kerkhof zijn de stappenplannen. Er is een stappenplan toilet en een stappenplan badkamer. Driessen legt uit: `Met een stappenplan willen we het de mensen wat gemakkelijker maken. Want door het stap voor stap te doen, krijg je grip op het traject. Vooral een badkamer vinden veel mensen lastig, omdat er zoveel te kiezen is. Wij hebben het hele traject opgedeeld. Tussen het idee van een nieuwe badkamer of toilet en de uiteindelijke oplevering zitten zeven stappen. Stap 1 tot en met stap 4 is de voorbereiding die mensen zelf moeten doen. Daar valt onder: de wensen op een rij zetten en het budget bepalen. Pas bij stap 5 komen wij in beeld en bekijken we samen of de wensen en ideeën haalbaar zijn.”

Mee naar de showroom

Installatiebedrijf Kerkhof heeft bewust geen showroom. Driessen: `Ik kan hier toch onmogelijk het hele scala laten zien. Wij kiezen ervoor om met de klant mee te gaan naar een showroom. Dat heeft twee voordelen: afhankelijk van de wensen en het budget kunnen we bepalen naar welke showroom we gaan. En eenmaal ter plekke kan ik de mensen gericht adviseren. Veel mensen zien als ze een showroom binnenstappen al gauw door de bomen het bos niet meer. Het roept alleen maar vragen op. Laat staan als ze meerdere showrooms bezoeken! Al die vragen kunnen ze dus direct aan mij stellen, en daardoor kun je direct heel concreet worden. Dat maakt het een stuk eenvoudiger. Is er overeenstemming, dan volgen stap 6 en 7: renoveren en genieten. Wij willen mensen ontzorgen.”

Aangepast sanitair

Kerkhof is specialist op het gebied van aangepast sanitair. “Mensen willen (en moeten) zo lang mogelijk thuis blijven wonen en met bepaalde aanpassingen kan dat prima. Een simpele wandbeugel kan al een oplossing zijn, maar er is veel meer mogelijk, zoals een in hoogte en diepte verstelbare wastafel, een eenhendelmengkraan die je met je elleboog kunt bedienen, een douchezitting. We gaan hier na de zomer een ruimte inrichten rondom het thema comfortabel wonen. Daar laten we allerlei producten zien op het gebied van aangepast sanitair – zorgsanitair wordt het ook wel genoemd – maar het gaat ook om domotica. Ik zie die markt in de komende jaren flink groeien en wij kunnen daar het nodige in betekenen”.

Bespaarinstallateur

Driessen ziet voor de installatiebranche ook veel toekomst in de ontwikkeling van energiezuinige producten en diensten. Niet voor niets is Installatiebedrijf Kerkhof bespaarinstallateur, en Driessen vertelt: “Waterstof, zonne-energie, biogas, windmolens, dat zal alleen maar meer worden. Je moet innoveren en meegaan, wij zijn daar heel actief in. We adviseren bijvoorbeeld ook over ledverlichting, mechanische ventilatie, afzuigboxen, het verbruik van pompen van cv-installaties, vloerverwarming. Er zijn allerlei manieren om minder stroom te verbruiken. Zonne-energie is gratis. We zouden in Nederland massaal zonnepanelen en zonneboilers moeten aanschaffen, dan waren we niet meer afhankelijk van gas uit de bodem van Groningen, of uit Rusland. “

Gerelateerde artikelen