Itho Daalderop: ‘op weg naar 100.000 warmtepompen per jaar’

23 maart 2023 | 2 minuten leestijd
Minister Hugo de Jonge bezocht afgelopen week samen met een aantal beleidsmakers van het ministerie van Binnenlandse Zaken en het ministerie van Economische zaken en Klimaat de Itho Daalderop-fabriek in Tiel. Ook Doekle Terpstra was met twee collega`s namens Techniek Nederland aanwezig. Doel van dit werkbezoek was om zich te informeren over de plannen die Itho Daalderop op dit moment uitvoert om uiteindelijk 100.000 warmtepompen per jaar in Nederland te produceren. Dit moet een belangrijke bijdrage gaan leveren aan de verduurzaming van de Nederlandse woningbouw.

Minister De Jonge verklaarde tijdens het bezoek: “Itho Daalderop, een fantastisch mooi bedrijf, die deze warmtepompen maakt en die bezig zijn om hun productie op te schalen. En gelukkig maar, want we hebben, om onze doelstelling te halen van één miljoen warmtepompen in 2030, alle productiecapaciteit heel hard nodig. Hier gaan ze toewerken naar een productiecapaciteit van 100.000 per jaar. Dat is natuurlijk fantastisch, dat is precies wat we nodig hebben om onze doelstelling te halen.”

Peter v Gameren, directeur Itho Daalderop Nederland: “Wat we hebben afgesproken is dat we in 2050 volledig aardgasvrij zijn in Nederland. Het aandeel van de warmtepomp in dit geheel is heel groot. Een groot deel van de Nederlandse huishoudens is nu al geschikt voor een warmtepomp. We zijn blij met de ondersteuning vanuit het Rijk en de samenwerking en urgentie die ook gezien wordt en dat sluit uitstekend aan bij onze doelstellingen voor de toekomst.”

Gerelateerde artikelen