Lift op duurzame energie

8 juli 2013 | 2 minuten leestijd

Grunbach maakt een einde aan de kostenpost en milieubelasting. Het Nederlandse bedrijf ontwikkelde Greenmotion®, de eerste lift die gevoed door zonne- of windenergie zijn bestemming bereikt zonder op veiligheid of betrouwbaarheid in te boeten. De lift is uitermate geschikt voor plaatsing in gebouwen met minder zelfredzame gebruikers. Bij stroomuitval zijn namelijk nog zo`n 100 evacuatieritten mogelijk. Greenmotion® is daarmee een logische investering in het milieu, maar ook in de veiligheid van de liftgebruikers.

Greenmotion®
Greenmotion® is een machinekamerloze tractielift. Met zonnepanelen op het schachtdak is het mogelijk om de lift geheel op duurzame energie te laten bewegen. Hierdoor is een energiebesparing van 100% mogelijk.

De lift maakt gebruik van de gepatenteerde techniek `power sharing`, waarbij een intelligent besturingssysteem tijdens iedere rit de voedingsmix kiest tussen de ingebouwde batterijen en het reguliere spanningsnet. De Greenmotion® is toepasbaar in kantoren, woongebouwen, zorginstellingen en gebouwen met openbare functie.

Over Grunbach
Grunbach biedt lifttechniek. Met innovatieve en oplossingen heeft het bedrijf vanuit het hoofdkantoor in Baa een consistente positie in de branche van verticaal transport. 

 Persbericht 2012

Gerelateerde artikelen