Linthorst Techniek en HoCoSto samen verder

8 februari 2023 | 2 minuten leestijd

Het Zundertse familiebedrijf HoCoSto maakt binnenkort een vliegende doorstart samen met het Apeldoornse Linthorst Techniek. De drijvende kracht achter HoCoSto is de familie Geerts, zij ontwikkelden vijf jaar geleden een thermische buffertechniek. 

Nu de krachten van beide familiebedrijven worden gebundeld ontstaat een samenwerking waarbij een gasloos Nederland nog sneller dichterbij komt. “Toen we vorig jaar in gesprek gingen met de familie Geerts (de grondleggers van HoCoSto), was het gelijk duidelijk dat we een gedeelde kijk hebben op de energietransitie.” zegt Gijs Linthorst, directeur van Linthorst Techniek. “We herkennen veel van onszelf in HoCoSto, waar ze net als wij buiten de gebaande paden zoeken naar duurzame oplossingen, maar wel met een realistische benadering. Haalbaarheid en betaalbaarheid staan voorop.”

Samenwerking

Siebe Geerts (directeur HoCoSto): “Linthorst kan ons helpen met de verdere groei van het bedrijf. Als meerderheidsaandeelhouder zorgt Linthorst voor langjarige financiële stabiliteit. Voor een snelgroeiend bedrijf als HoCoSto geeft dit rust en vertrouwen voor onze medewerkers, partners en opdrachtgevers”.

Linthorst ontwikkelt al jaren collectieve warmtepomptechniek met de hoogste rendementen in de markt en heeft veel ervaring met smart grid aansturing van energiesystemen. Naast de gedeelde missie en cultuur kunnen de bedrijven elkaar dus ook inhoudelijk goed aanvullen om wijken en panden met een uniek energieontwerp aardgasvrij te maken.

Gerelateerde artikelen