Live radio uit het stopcontact

Installatie
24 augustus 2023 | 2 minuten leestijd

Met de nieuwe Gira System 55 inbouwradio IP kunnen internetradiostations uit de hele wereld worden ontvangen. Met vrijwel alle wereldwijd op internet beschikbare zenders, hoogwaardige geluidskwaliteit, uitstekende ontvangst dankzij WLAN en enkele extra’s biedt de Gira inbouwradio IP een veelzijdige luisterervaring.

Radio, muziekweergave en wekker in één: de nieuwe Gira inbouwradio IP (ook WiFi-radio genoemd) is gebaseerd op moderne IP-technologie, waarbij IP staat voor “Internet Protocol”. Het kan zonder veel moeite in elke kamer worden geïnstalleerd – net als lichtschakelaars en stopcontacten wordt het apparaat rechtstreeks in de muur geïntegreerd.

Het apparaat is intuïtief te bedienen en biedt via de System 3000 app veel aanvullende functies, bijvoorbeeld een weersverwachting en een wekker, individuele klankinstelling en vormgeving van de weergave op het display of ook de besturing van Sonos-luidsprekers.

Naast de digitale radioprogramma’s kan een smartphone via Bluetooth met de Gira inbouwradio IP worden gekoppeld en een eigen afspeellijst worden afgespeeld. De eenvoudige inbouwmontage vindt plaats in de schakelaarprogramma’s van het Gira System 55 of Gira F100 in combinatie met de luidspreker.

Praktisch neveneffect

Dankzij de wandmontage wordt in de keuken of badkamer veel ruimte bespaard. Via de geïntegreerde ingang neveneenheid 230 V/AC is het mogelijk om de radio bijvoorbeeld automatisch met het licht in en uit te schakelen, ook in combinatie met een bewegingsmelder.

  • Internetaansluiting via WPS met één druk op de knop of via Gira System 3000 app
  • Comfortabele bediening vanaf de bank via de Gira System 3000 app
  • Kan als radio, Bluetooth-luidspreker of als Sonos-bedieningspunt worden gebruikt
  • Weersverwachting voor de huidige dag met weergave op het display
  • Wekfunctie
  • Geschikt voor alle designs van het Gira System 55 en Gira F100

Gerelateerde artikelen