Markeer- en traceeroplossingen voor riool

18 februari 2014 | 1 minuut leestijd

Voor problemen in leidingen kunt u een rookgenerator gebruiken. Echter zijn illegale aansluitingen van een hemelwaterafvoer naar het vuilwaterriool zijn vaak moeilijk te traceren wanneer particulieren of bedrijven een dubbel waterslot / siphon plaatsen. In dit geval kunt een kleurstof gebruiken.

ROM is een bedrijf dat rioolreinigings- en toiletservicematerieel levert. Zij hebben een kleurstof aan water toegevoegd. Het gekleurde water laat zo de loop van een leiding zien en helpt bij het opsporen van foutieve aansluitingen en valse lozingen. De kleurstof is los te bestellen zodat de dosering aangepast kan worden aan de opdracht en is ook vaak voor incidenteel gebruik verkrijgbaar. Bovendien is het poeder volledig biologisch afbreekbaar.

ROM heeft het programma van rookproducten om de leidingen te testen uitgebreid met de introductie van rookgranaten en -tabletten. Deze producten geven na ontbranding gedurende een tijdsperiode rook af,  waardoor de conditie en loop van leidingen snel duidelijk wordt. Op deze manier kunnen ook leidingbreuken opgespoord worden, omdat de rook door bijvoorbeeld gras omhoog kringelt. Ook illegale aansluitingen zijn hiermee vanaf openbaar terrein eenvoudig op te sporen.

Gerelateerde artikelen