Midea & Apsilone presenteren lucht/water-warmtepompen in split-uitvoering

27 november 2013 | 6 minuten leestijd

De warmtepompen die gebruikt worden in deze split lucht/water-systemen zijn van het topmerk Midea Airconditioning. Dankzij jarenlange ervaring met warmtepompen in de airconditioningbranche, zijn zij uitgegroeid tot één van de grootste producenten van airconditioning op de wereld. De Midea warmtepompen zijn voorzien van geavanceerde DC inverter-techniek welke het mogelijk maakt om zeer energiezuinig te verwarmen én (indien nodig) te koelen.

De Apsilone hydro-modules zijn ontwikkeld in Europa en zorgen voor een naadloze koppeling tussen de warmtepomp en een waterzijdige installatie. Zo is het systeem veelzijdig én betrouwbaar in te zetten gedurende het gehele jaar. Daarnaast is er tevens een solar-module verkrijgbaar om een koppeling met zonnecollectoren tot stand te brengen. Zo haalt u nog meer rendement uit de vrije natuur. Op weg naar een schonere en gezondere toekomst.

Enkele toepassingsvoorbeelden van de Midea & Apsilone warmtepomp-systemen zijn:

  • Sanitair Warm Water
  • Vloerverwarming
  • Lage temperatuur-radiatoren
  • Fancoil units
  • Jacuzzi en/of zwembadverwarming
  • Midea DX Binnenunits

De Midea & Apsilone warmtepompen zijn standaard voorzien van sturing voor drie afzonderlijke circuits, waarvan twee circuits voorzien zijn van weersafhankelijke regeling. Hierbij wordt de uitgaande watertemperatuur geregeld op basis van een gemeten buitentemperatuur, waardoor de warmtepompen zich uitstekend lenen voor vloerverwarming. Het derde circuit is in te stellen met een vaste uitgaande watertemperatuur en derhalve bruikbaar voor radiatoren, fancoil-units en zwembadverwarming.

De Midea & Apsilone warmtepompen zijn het hele jaar in te zetten. Hiervoor wordt een zogenaamde tri-energie techniek toegepast, welke het mogelijk maakt om de samenwerking tussen de warmtepomp, zonneproductie, CV-ketel en/of elektrische bijverwarming te controleren en aan te sturen. Bij concurrende merken zou u hiervoor gebruik moeten maken van extra regelapparatuur.

De Midea & Apsilone warmtepompen zijn voorzien van draadloze thermostaten, wat de installatie zowel bij nieuwbouw als renovatie ten goede komt. Daarnaast is het mogelijk om met een zogenaamde Camanet-regeling toegang tot de warmtepomp te krijgen via internet. Zo kunt u het systeem monitoren én regelen met uw smartphone, tablet of pc, waar ter wereld u ook bent.

De Apsilone hydro-modules zijn voorzien van hoogwaardige kwaliteitscomponenten van top-fabrikanten als Biral, Flamco en Wilo. Zo beschikt deze over een energiezuinige pomp met variabel debiet, welke dankzij de elektronische sturing zorgt voor een optimaal rendement zonder in te leveren op een continu comfortniveau.

Naast een single split-warmtepomp welke bestaat uit een Midea DC Inverter warmtepomp in combinatie met een Apsilone hydro-module, kan er ook gekozen worden voor een multi hybride-uitvoering, waarbij een Midea DC Inverter VRF warmtepomp aangesloten kan worden op meerdere Apsilone Multi hydro-modules. Dit maakt de warmtepompen uitermate geschikt voor panden waarin meerdere gebruikers aanwezig zijn, zoals appartementencomplexen, flats, gedeelde kantoorpanden, enz.

De Midea & Apsilone lucht/water split-warmtepompen zijn verkrijgbaar in vermogens van 5 tot 35 kW, waarbij gekozen kan worden voor zowel een single split als een multi split uitvoering. Dankzij diverse uitgebreide regelopties geniet de gebruiker van een onverstoord comfort.

Donderdag 9 maart was het zo ver. De nieuwe InstallatieProfs website is live gegaan. Lees hier het persbericht wat hierover is verzonden. We begrijpen dat een nieuwe website ook vragen oproept. Daarom vindt je op deze pagina antwoord op veelgestelde vragen en uitleg over praktische zaken voor jou als leverancier.

1. Hoe kan ik inloggen?
In de rechterbovenhoek van de website staat ‘inloggen’. Hier kan je met dezelfde inloggegevens als voorheen inloggen in je persoonlijke beheeromgeving.
Je kan ook direct de link installatieprofs.nl/inloggen gebruiken. 

2. Hoe kan ik mijn profiel bekijken?
Als het goed is heb je van ons een persoonlijke link ontvangen direct naar jouw profiel. Je kan ook altijd via het menu-item ‘producten’ zoeken op je bedrijfsnaam of je producten. 

3. Hoe kan ik mijn profiel of producten wijzigen?
Staat je product in de juiste productcategorie? Is de tekst nog actueel? Is het beeldmateriaal compleet en staan de belangrijkste specificaties vermeld? Wijzigingen op deze vlakken mag je ten alle tijde aan ons doorgeven op redactie@installatieprofs.nl. Bij het toevoegen van nieuwe producten heb je deze zaken natuurlijk weer zelf in de hand. 

4. Hoe werken de nieuwsbrief advertenties op de nieuwe website?
De meeste leveranciers hebben in hun contract één of meerdere nieuwsbriefadvertenties die ze in een jaar tijd kunnen inzetten. Voortaan kun je deze indienen door in jouw profiel te kiezen voor ‘promotie indienen’ en vervolgens ‘advertentie indienen’. In het indien proces kun je aangeven wanneer je deze advertentie wil inzetten. 

In plaats van een hele advertentiepagina te vullen kun je voortaan direct kiezen met welk product je wil adverteren. Wil je adverteren met een nieuw product? Dan moet je dit product eerst toevoegen. Wil je met iets anders dan een product adverteren? Deze boodschappen kun je voortaan (voor een meerprijs) delen via een advertorial die vanuit de nieuwsbrief direct doorlinkt naar jouw eigen website. 

We willen natuurlijk niet dat je voor verrassingen komt te staan. Daarom zullen we je voor verzending van een nieuwsbrief voorzien van een preview van de nieuwsbrief. Natuurlijk alleen als je ook in deze nieuwsbrief adverteert. 

In april wordt een nieuwe functionaliteit toegevoegd aan jouw persoonlijke beheeromgeving. Hiermee worden jouw planning en ingediende items in- en overzichtelijk.

5. …..

Heb jij een vraag die er nog niet bij staat? Laat het ons weten via redactie@installatieprofs.nl. Zo kunnen we je vraag beantwoorden en toevoegen aan deze pagina.  

Gerelateerde artikelen