Nieuwe drinkwatercirculatiepomp van KSB

Installatie
30 mei 2023 | 2 minuten leestijd

Pompen- en afsluiterproducent KSB heeft een nieuwe hoog-efficiënte drinkwatercirculatiepomp op de markt gebracht: de CalioTherm S. Deze onderhoudsvrije pomp leent zich voor het verpompen van drinkwater in gesloten circuits, zoals in woningen en grotere bouwprojecten. De CalioTherm S pompt warm drinkwater naar de tappunten en via de circulatieleiding terug naar de warmwaterinstallatie.

Net als bij andere Calio-pompen beschikken de nieuwe circulatiepompen over een hoog-efficiënte permanentmagneetmotor voor het hoogste rendement. De capaciteit kan door middel van de ‘one-touch’bediening en drie toerentaltrappen worden aangepast. Bij blokkade van de rotor wordt de motor automatisch uitgeschakeld en wordt een storing gemeld. Drie LED’s geven een optische terugmelding over de bedrijfstoestand.

De CalioTherm S is voorzien van G ½” binnendraad schroefaansluitingen. Optioneel is een wartelset metgeïntegreerde terugslagklep en afsluiter leverbaar met G 1” buitendraad. De maximale capaciteit bedraagt 0,7 m3/h. Als maximale opvoerhoogte bereikt de pomp 1,4 m. De temperatuur van het drinkwater moet tussen + 5 °C en + 65 °C liggen.

De nieuwe pompen worden met stekker geleverd en kunnen daarmee door de monteur gereedschaploosworden aangesloten. De pomphuizen van de nieuwe pompen zijn van messing CW612N, de waaiers en spleetbussen van glasvezelversterkte kunststof. Assen en lagers zijn vervaardigd van keramiek.

Gerelateerde artikelen