Nieuwe flensovergang van Viega

Installatie
9 januari 2024 | 1 minuut leestijd

Viega heeft het leveringsprogramma verder uitgebreid met een XL-flensovergang voor het bekende Profipress leidingsysteem. Overgangstukken zijn belangrijk in installaties waarin verschillende leidingsystemen of aansluittechnieken worden gecombineerd. Om die reden brengt Viega met grote regelmaat uitbreidingen op het programma.

De meest recente uitbreiding betreft een nieuw hulpstuk dat aan één zijde voorzien is van een flens en aan de andere zijde van een persaansluiting. De flens DN80 is een aanvulling op de bestaande flenzen DN 65 en DN 100. De 8 gats flens is uitgevoerd met een zwarte coating en heeft een steekmaat van 160 mm.

De persaansluiting heeft een diameter van 76,1 mm en voorzien van EPDM-dichtelement. De nieuwe overgangsflens is een aanvulling op de bestaande overgangsflenzen DN65 met diameter 64,0, DN 65 met diameter 76,1 DN80 met diameter 88,9 en DN 100 met diameter 108,0.

Optimale veiligheid

Voor optimale veiligheid is de Profipress XL-perszijde uitgevoerd met SC-Contur. Deze veiligheidsvoorziening op de Viega persaansluitingen zorgt ervoor dat een verbinding die per ongeluk wordt vergeten, bij een dichtheidstest onmiddellijk zichtbaar wordt. Net als bij andere Viega systemen geldt dus ook hier: niet geperst = niet dicht.

Gerelateerde artikelen