Optimale hygiëne dankzij douche-wc

23 september 2014 | 2 minuten leestijd

Veel consumenten denken bij een douche-wc aan een bidet, maar dat is niet helemaal terecht. Hoewel beide apparaten het onderlichaam reinigen, is er een groot verschil. Een bidet wordt enkel gebruikt voor het wassen van het onderlichaam, terwijl een douche-wc vooral een toilet is. Op het eerste gezicht ziet een douche-wc er ook uit als een gewone wc. Deze variant heeft echter veel meer te bieden dan de meeste toiletten.

Geïntegreerde douchefunctie

Een douche-wc is een hypermodern toilet met geïntegreerde douchefunctie. Met één druk op de knop komt er een verborgen douchearm tevoorschijn, die het onderlichaam reinigt met een waterstraal. Het toilet heeft een ingebouwd wellnessprogramma en biedt oko een pulserende massagedouche, een ladydouche en een warme luchtföhn. Met een afstandsbediening kan bovendien de warmte en sterkte van de straal worden ingesteld.

Optimale hygiëne

Volgens sommige badkamerspecialisten zijn consumenten nog wat huiverig voor een douche-wc. Ze vinden zo`n toilet overbodig of onhygiënisch. Na elk gebruik wordt de douche-wc echter gereinigd en wordt ook de sproeiarm automatisch en grondig schoongemaakt. Daarentegen zorgt een douche-wc voor optimale hygiëne, omdat het hele onderlichaam gereinigd wordt na toiletbezoek. Een douche-wc gebruikt natuurlijk wel water en elektriciteit, maar consumenten besparen dan wel weer op rollen toiletpapier…

Gerelateerde artikelen